Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Adunarea voluntarilor pentru INTC la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif"

După întâlnirea dintre responsabilii grupurilor de voluntari ai INTC 2012, desfășurată luni, 23 iulie 2012, la ora 15.00, la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif", a doua întâlnire pentru pregătirea INTC a fost între toți voluntarii și care s-a desfășurat în aceeași zi, mai întâi prin participarea la sfânta Liturghie, apoi în "Aula Magna", unde s-a prezentat programul, iar după cină, pe terenul de fotbal al Seminarului, unde voluntarii au fost împărțiți în zece grupe.

Programul a început printr-o sfântă Liturghie, la ora 18.00, în capela Seminarului, prezidată de pr. Anton Despinescu, avându-l alături de el pe pr. Vasile Petrișor.

Momentul esențial al programului a fost întâlnirea voluntarilor în "Aula Magna" a Institutului, la ora 19.00. După rugăciunea INTC 2012, citită de toți din Broșura voluntarului, pr. Vasile Petrișor a citit o scrisoare de bun venit, în care a mulțumit tuturor voluntarilor pentru disponibilitate și angajare în vederea bunei desfășurări a Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic Iași 2012. De asemenea, pr. Benone Lucaci, rectorul Institutului, a luat cuvântul, urându-le celor de față să îl întâlnească pe Cristos, căci restul vin de la sine, totodată invitându-i să se roage pentru vocații. Pr. Felix Roca a subliniat importanța prezenței fiecăruia la acest eveniment, sfătuindu-i pe voluntari să se înarmeze cu răbdare și responsabilitate, precum și cu zâmbetul mereu pe buze. Pr. Florin Sescu a prezentat zonele unde se vor desfășura activitățile INTC 2012, precum și pe preoții implicați în aceste activități. De asemenea, i-a îndemnat pe tineri să se simtă bine, pentru că cine se simte bine muncește din toată inima.

După cină, tinerii prezenți s-au întâlnit pe terenul de fotbal al Seminarului, unde a avut loc un moment artistic. În prima parte a acestuia, tinerii au făcut repetiții de dans, având-o ca "profesoară" pe Celina Dumitru, din cadrul Departamentului Cultural al INTC 2012. A doua parte a acestui program cultural poate fi caracterizat prin două cuvinte: "entuziasm" și "originalitate". Mai exact, voluntarii au fost împărțiți în zece grupe, în funcție de parohiile de proveniență (ex. Grupa parohiilor din Bacău, grupa parohiilor din Roman, grupa Parohiei "Sf. Anton" Iași etc.), iar fiecărei grupe i-a revenit datoria de a exprima într-un mod cât mai original bucuria de a fi prezenți la acest eveniment. De exemplu, grupa parohiilor din Adjudeni, Barticești și Pildești a compus câteva versuri:

"Într-o zi, mai pe-nserat
În Copou ne-am adunat,
Săbăoani, Pildești, Barticești,
Un salut să v-adresăm,
Împreună în Domnul să ne bucurăm.
Ține minte, nu uita,
Păstrează bucuria în inima ta!"

Programul s-a încheiat cu o rugăciune, după care tinerii s-au îndreptat către căminele unde au fost cazați.

Cosmin Cimpoeșu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 iulie: INTC Iași: Adunarea voluntarilor pentru INTC la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat