Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Campus "Vara împreună"

În perioada 16-20 iulie 2012, Iosefinii lui Murialdo în colaborare cu pr. paroh Marcel Blaj au organizat "Vara Împreună" pentru copiii din Iugani. Tema campusului din anul acesta, "Povestea lui Momo", a reunit un număr mare de copii (210) și un număr pe măsură de animatori (60), dintre care și câțiva tineri veniți din Mircești și Pașcani. Împreună au participat la toate activitățile propuse: dansuri, cântece, teatru, cateheză, jocuri, concursuri culturale, acțiuni ecologice, totul într-un ambient de bucurie și prietenie.

În ciuda faptului că vremea nu se anunța a fi de partea noastră, totuși, ne-am lăsat cuprinși de optimism și am început cu entuziasm activitățile noastre. După ce vara trecută l-au însoțit pe Păcală în aventurile sale, anul acesta copiii au făcut cunoștință cu micuța Momo - o fetiță cu o înfățișare ciudată, dar foarte prietenoasă și cu o mare calitate, aceea de a asculta cum nimeni altcineva nu știa să o facă.

În cadrul catehezei copiii și-au împărtășit impresiile și ideile pe care le-au desprins din teatrul vizionat. Pe baza întâmplărilor din povestea lui Momo și a textelor biblice, copiii au putut înțelege mai bine valoarea timpului, cât de important este să-și gestioneze timpul, iar lucrul cel mai important pe care l-au învățat a fost acela că adevărata valoare a timpului este dată de prietenia cu semenii noștri și cu Dumnezeu.

Mult așteptatele jocuri s-au desfășurat pe terenul de fotbal de la marginea satului, timp în care fiecare copil și-a scandat cu înflăcărare numele echipei, spre mirarea și bucuria trecătorilor. Pe lângă satisfacția de a-și ajuta echipa, momentele amuzante trăite datorită situațiilor comice pe care unele jocuri le-au presupus, copiii au învățat cât de importantă este munca în echipă și faptul că a participa și a fi împreună este mult mai important decât orice rezultat obținut.

La finalul celor cinci zile de activități a fost organizată o tombolă, unde fiecare copil a primit un premiu, iar după anunțarea punctajului, copiii împreună cu animatorii au încins o horă, în care au uitat că au făcut parte din echipe diferite.

Marian Robu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-20 iulie: Iugani: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat