Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ștefan cel Mare (BC): Administrarea Sfântului Mir

Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din comuna Ștefan cel Mare a fost locul unde sâmbătă, 21 iulie 2012, a poposit PS Aurel Percă, episcop auxiliar, pentru a conferi unui grup de 27 de copii și tineri sacramentul sfântului Mir.

Seminaristul Radu Boșcor, îndrumat fiind de părintele paroh Marcelin Chelaru i-a ajutat pe copiii și tinerii candidați să învețe tainele credinței catolice cuprinse în catehism.

La ora 11.30, tinerii, ministranții și seminariștii alături de preoții și de PS Aurel Percă, au pornit în procesiune de la casa parohială către grota frumos pregătită din curtea bisericii, acolo unde tinerii candidați erau așteptați de familie, prieteni, nași și de credincioșii comunității.

În cadrul sfintei Liturghii s-a observat atenta pregătire a tinerilor, ei fiind activi prin citirea lecturilor, a rugăciunii credincioșilor și cântarea psalmului, dar și prin aducerea darurilor în procesiune la sfântul altar. PS Aurel Percă a ținut o cuvântare despre ceea ce înseamnă primirea sacramentului sfântului Mir, un moment care a trezit amintiri frumoase credincioșilor cărora le fusese administrat acest sacrament în trecut.

Administrarea sfântului Mir s-a încheiat cu un cuvânt de binecuvântare din partea PS Aurel Percă. Tinerii care au primit sacramentul sfântului Mir au prezentat și ei un discurs de mulțumire adresat Duhului Sfânt și celor ce au fost alături de ei în acest moment important al vieții lor. Aceste cuvinte au fost rostite de tânărul Alexandru Imbrea, din care doresc să vă prezint o mică parte:

"Sub lumina Preasfintei Familii de la Nazaret, pe care o cinstim în mod deosebit și în acest an, te rugăm, Duhule Sfinte, dă-ne încredere în slujirea preoțească, prin care Tatăl din cer ne cheamă la pieptul său, și dăruiește părintelui paroh Marcelin Chelaru, care ne-a îndrumat spre bucuria sfântului Mir, pace și harul de a ne păstra mereu aproape și de a ne arăta «calea, adevărul și viața».

Preasfințitului Petru Gherghel îi mulțumim pentru grija ce o are pentru noi și pentru că nu ne uită în rugăciunile sale, iar Preasfinției sale Aurel Percă, prin mâinile căruia l-am primit pe Duhul Sfânt, îi mulțumim în mod deosebit [...]".

Radu-Ștefan Boșcor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 iulie: Ștefan cel Mare (BC): Administrarea Sfântului Mir


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat