Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Capăta: Administrarea Mirului

Comunitatea romano-catolică din filiala Capăta, aparținând Parohiei Ștefan cel Mare (BC), a fost binecuvântată în ziua de 21 iulie 2012 cu două haruri speciale. Unsprezece adolescenți au primit sacramentul sfântului Mir. Al doilea har a fost vizita PS Aurel Percă, episcopul auxiliar de Iași, care a venit pentru administrarea acestui sacrament.

În perioada de pregătire a acestei sărbători cu toții ne gândeam că vom merge în biserica parohială din Ștefan cel Mare pentru sărbătoare (distanța dintre ele fiind destul de mare), însă când ni s-a comunicat că Preasfințitul dorește să vină la noi, cu toții ne-am bucurat și cu mic cu mare ne-am organizat pentru ca sărbătoarea să fie cât mai frumoasă.

Întreaga comunitate la ora 9.00, în frunte cu candidații pentru Mir, cu părintele paroh Marcelin Chelaru și primarul comunei Gura Văii, Mihalcea Valerică, l-am întâmpinat pe păstorul auxiliar al diecezei noastre cu tradiționala primire: pâine și sare apoi cu toții am participat momentul cel mai important și așteptat, sfânta Liturghie culminată cu administrarea sfântului Mir.

La omilie, Preasfințitul Aurel Percă, într-un mod atât de familiar și simplu, ne-a explicat misiunea Duhului Sfânt care de la începutul Bisericii și până astăzi ne conduce și este prezent în mijlocul nostru și în fiecare dintre noi.

Cei unsprezece candidați "pecetluiți" de Duhul Sfânt, ajungând la împlinirea inițierii creștine, au devenit mai conștienți de viața lor și misiunea creștină ce o au de a mărturisi prin cuvânt și comportament în mijlocul celor care-i înconjoară, iubirea lui Isus.

Cu toții ne-am rugat pentru ei, pentru ca Bunul Dumnezeu să-i întărească în credință și ca ei să mențină aprinsă în suflet lumina Duhului Sfânt și să o răspândească și în jurul lor.

Am fost cu adevărat fericiți. Prezența păstorului auxiliar al diecezei noastre între noi ne-a făcut să simțim mai mult că Dumnezeu este cu noi și ne iubește. Îl invităm pe această cale să vină mai des la noi, de asemenea îl asigurăm că îl însoțim cu rugăciunea noastră în misiunea specială și dificilă uneori, pe care o are de împlinit.
 
 

Sr. Cecilia Giurgică


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat