Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC 2012: Tur gratuit în centrul istoric al Iașiului

"Sunt români care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu înțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește în acest loc mai viu și mai bogat decât oriunde aiurea [...]. În conștiința lui națională ar fi o lipsă dacă el n-ar fi văzut orașul care a fost și-și zice încă astăzi, cu mândrie, capitala Moldovei..." (Nicolae Iorga).

Probabil vă întrebați de ce un tur de oraș la INTC. Ei bine pentru că ne iubim orașul și pentru că ne dorim ca toți tinerii care vin la Iași pentru INTC să descopere credința, misterele, poveștile și frumusețile lui.

Venind la Iași pentru INTC beneficiezi de un tur gratuit al orașului în centrul istoric, fiind însoțiți de un ghid de la agenția de turism Icar Tours, care să te poarte pe urmele pașilor celor care au construit sau reconstruit orașul în care astăzi oamenii își desfășoară activitățile de zi cu zi. Turul orașului însoțit de un ghid durează o oră și treizeci de minute și se poate face în mod organizat, în perioada 26-28 iulie 2012, în grupuri a câte 30 de tineri, din locurile și la orele stabilite de organizatori.

Vino să cunoaștem împreună orașul Iași, oraș al marilor idei, al primei mari uniri și a primei case memoriale "Bojdeuca lui Ion Creangă"! Oferim gratuit șansa de a cunoaște orașul Iași, o capitală culturală cu o mare avuție istorică, arhitecturală, artistică și religioasă.

Printre obiectivele care pot fi vizitate se numără: Biserica Banu, Palat Bragadiru, Muzeul Unirii, Piața Unirii, Hotel Traian, Filarmonica, Teatrul Național, Mitropolia Moldovei și a Bucovinei, Palatul Roznovanu, Catedrala Romano-Catolică "Sfânta Fecioară Maria Regină", Mănăstirea "Trei Ierarhi", Casa Dosoftei, Biserica "Sfântul Nicolae Domnesc", Palatul Culturii.

Pentru o bună organizare a acestui tur cei interesați sunt rugați să intre pe situl www.INTC2012.ro la rubrica Vizitează Iașiul împreună cu INTC (http://turulorasului.intc2012.ro/start/register) pentru a se înscrie alegând: ziua, ora, culoarea și punctul de plecare pentru vizitarea principalelor obiective turistice din Iași.

Pr. Ionuț-Eremia Imbrișcă

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat