Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Campus pentru tineri la poalele Ceahlăului

Ca în fiecare an, mai multe parohii ale Diecezei de Iași organizează momente de întâlnire, de comuniune, de bucurie, pentru copii, adolescenți și tineri, pe care unii le numesc campusuri estivale.

Astfel, în perioada 2-8 iulie 2012, în Parohia "Sfântul Nicolae" s-a desfășurat Vara Împreună a copiilor, prilej de explozie de energie, de fericire, de rugăciune pentru copii și animatori.

În săptămâna imediat următoare, a venit rândul adolescenților și al tinerilor de a merge în campus, în perioada 9-12 iulie 2012, de data aceasta mai departe de casă și de fierbințeala orașului Bacău, tocmai în ținutul Neamțului, la poalele Ceahlăului, în pitoreasca regiune a Bicazului.

Dar totul a avut un început. Mai întâi, găsirea locului unde să putem să ne desfășurăm activitatea campusului. Apoi, găsirea unor oameni generoși care să susțină financiar această activitate, fără de care ea nu ar fi putut avea loc. Și nu în ultimul rând, un regulament de ordine care să ne ajute să evităm evenimentele neplăcute ce ar fi putut avea loc.

După toate aceste pregătiri necesare, cei 50 de tineri, împreună cu responsabilul de grup, pr. Marius-Claudiu Dumea, ne-am adunat în dimineața zilei de 9 iulie în fața bisericii "Ss. Petru și Paul" din Bacău, unde ne aștepta un autocar care să ne poarte sus, sus... tot mai aproape de cer.

Primul popas a fost la centrul de agrement al orașului Piatra Neamț, unde, timp de câteva ore, am simțit într-adevăr răcoarea aerului pe care parcă noi o uitasem din cauza caniculei prelungite. Apoi nu am uitat și faptul că acest campus are o conotație spirituală; ne-am oprit astfel la biserica "Maica Unității" a surorilor de clauzură benedictine de la Viișoara, unde am adus un prinos de mulțumire lui Dumnezeu pentru campus, rugându-ne în același timp pentru binefăcătorii noștri. Spre seară am ajuns la barajul de la Bicaz, în apropierea căruia ne-am cazat și ne-am acomodat cu locul.

A doua zi ne-am apropiat cu adevărat de cer, pentru că, dis-de-dimineață, am pornit într-o drumeție de la baza Izvorul Muntelui. Avea să fie o drumeție lungă, obositoare și epuizantă pentru unii dintre tineri. Dar în momentul în care am ajuns sus, tocmai la cabana Dochia, când am observat că, de fapt, noi am învins muntele, ajungând sus de tot, ne-am bucurat enorm și au uitat și oboseala drumului. Ajungând spre seară acasă, am servit cina pe care ne-a pregătit-o cu mult drag gazdele noastre, după care ne-am îndreptat spre micile cabane pentru a ne reface forțele trupului.

Penultima zi a campusului a adus cu ea o vizită de relaxare la Cheile Bicazului și la Lacul Roșu. Am avut șansa de a vedea splendorile lui Dumnezeu. Am avut ocazia de a ne plimba cu bărcile la Lacul Roșu, să devenim buni arcași la trasul cu arcul, asemenea lui Robin Hood, sau să degustăm minunatele delicatese ale bucătăriei ungurești: lángos și kürt?s kalács. Când am ajuns acasă, am dorit să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru această minunată zi prin celebrarea unei sfinte Liturghii în mijlocul naturii.

Fiind ultima seară a campusului, cu toții ne-am implicat în pregătirea mesei festive: pregătirea focului, a salatei de legume, a grătarului ș.a.m.d.. A fost o seară minunată, în care am reușit să comunicăm mai mult, să glumim, să zâmbim, să dansăm, cu alte cuvinte, să fim un grup unit, așa cum ne vrea Cristos.

Cu tristețe, spunem, a venit și ultima zi, 12 iulie, când, după luarea micului dejun, ne-am "îmbarcat" în autocar cu destinația Bacău. Nu am putut să nu ne oprim din nou la Mănăstirea "Maica Unității", unde am celebrat din nou sfânta Liturghie, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a oferit în aceste preabinecuvântate zile.

Fii binecuvântat, Doamne, pentru tot belșugul de haruri pe care îl reverși în inimile noastre!

Grupul de tineri din Parohia Bacău "Sf. Nicolae"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-12 iulie: Bacău "Sfântul Nicolae": Campus pentru tineri la poalele Ceahlăului


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat