Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Funeraliile părintelui Petru Albert

După ce a trecut la cele veșnice în ziua de 14 iulie 2012, la Galați, pr. Petru Albert a fost înmormântat la Nisiporești, comunitatea în mijlocul căreia a slujit mai bine de 20 de ani. Liturghia înmormântării a fost prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

În ziua de 17 iulie 2012, începând cu ora 10.00, a avut loc la Nisiporești sfânta Liturghie de înmormântare a părintelui Petru Albert. Celebrarea a fost prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, la care au mai participat pr. Emilian Cătălin, provincial al OFMConv., pr. Flavian Enășcuț, paroh, circa 150 de preoți, precum și persoane consacrate, rude și mulți credincioși din Nisiporești și Galați.

Sfânta Liturghie a început cu procesiunea din biserică, unde fusese așezat trupul neînsuflețit al părintelui, adus de la Galați. Imediat după ce s-a început ritualul Liturghiei funerare, s-a dat citire biografiei părintelui, urmată de proclamarea cuvântului lui Dumnezeu și de predica ținută de PS Aurel Percă.

În cuvântul său de învățătură, PS Aurel a subliniat tăria în credință și fidelitatea părintelui, mai ales în momentele de încercare ale prigoanei comuniste. Pr. Petru Albert a știut să ducă la bun sfârșit misiunea sa mărturisitor al lui Cristos, îmbogățind prin exemplul său nu doar Provincia Fraților Franciscani Conventuali din România, ci însăși Biserica lui Cristos, pe care a slujit-o cu dăruire și entuziasm.

Spre sfârșitul celebrării, pr. provincial Emilian Cătălin a ținut să sublinieze o serie de calități care au caracterizat persoana pr. Petru Albert, precum tăria în persecuție, simplitatea franciscană, aportul deosebit la edificare Seminarului Franciscan din Roman la începutul anilor '90, educarea primilor generații de tineri care au ales viața franciscană conventuală ori implicarea directă în vederea editării revistei "Mesagerul Sfântului Anton".

După cuvântul părintelui provincial, PS Aurel Percă a ținut să mai mulțumească încă odată pentru tot binele făcut de părintele, invitându-ne pe noi toți să ne rugăm pentru ca Domnul să-l facă părtaș de răsplata slujitorului credincios.

A urmat apoi procesiunea spre cimitir, unde, după ce ne-am rugat împreună cu episcopul auxiliar pentru odihna a părintelui răposat, trupul său a fost depus în mormântul pregătit, de unde avem speranța că Isus, Preotul Veșnic, îl va ridica către slava fără de sfârșit, la venirea sa glorioasă.

Dumnezeul să-l primească în pacea și odihna veșnică!

Pr. Adrian Măgdici

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 iulie: Nisiporești: Funeraliile pr. Petru Albert

* * *

A trecut la Domnul pr. Petru Albert, OFMConv.


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat