Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Frumoasa: Campus pentru copii

În perioada 10-15 iulie 2012, în satul Frumoasa, a avut loc campusul pentru copii "O vară împreună", tema acestui campus vizând "Darurile Duhului Sfânt". În total au fost 231 de participanți dintre care 44 animatori.

Copii au fost împărțiți în patru grupe, fiecare reprezentând un dar al Duhului Sfânt și anume: "Înțelepciunea-alb", "Puterea-roșu", "Evlavia-albastru", "Știința-verde".

Programul zilnic a fost bine organizat, de la ora 9.00 a avut loc primirea copiilor în ritm de dans. După adunarea acestora ne-am prezentat în fața lui Isus pentru a-i oferi întreaga zi și a cere de la Duhul Sfânt darurile sale.

În fiecare zi s-a prezentat câte o secvență din sceneta propusă pentru campus, în care s-a scos în evidență atitudinea copiilor bogați față de cei săraci, incluzând și darurile Duhului Sfânt, urmând ca după scenetă să se clarifice ideile principale în cadrul unor cateheze pe echipe. Fiecare grupă a avut misiunea de a extrage din acestea concluziile pe care copii le-au exprimat. Copiii-actori și-au interpretat foarte bine rolurile, transmițând tuturor mesajul piesei.

În cadrul campusului au avut loc și momente recreative, incluzând diferite jocuri de competiție pentru a stimula spiritul de echipă. Prima parte a programului s-a încheiat la ora 12.00, cu rugăciunea "Îngerul Domnului" după care copii s-au îndreptat spre casele lor cu mult entuziasm, nerăbdători să se întoarcă la programul de după-amiază.

Cea de-a doua parte a zilei a început la ora 16.00, în biserică, moment în care fiecare echipă a prezentat concluziile catehezei de dimineață. S-a acordat un timp și pentru pregătirea momentului artistic prezentat la finalul acestor zile.

La ora 18.00 s-a recitat sfântul Rozariu, continuat cu cel mai important moment al zilei, anume cel al participării la sfânta Liturghie care a fost pregătită prin citirea lecturilor, compunerea intențiilor și alegerea cântărilor de către fiecare grupă. După Liturghie a avut loc prezentarea punctajului, a sloganurilor și intonarea imnurilor.

În penultima zi s-a organizat o ieșire în natură, unde s-au făcut diferite jocuri. Copii au fost entuziasmați în parcurgerea acestui traseu chiar dacă a fost unul mai dificil, atingându-se astfel scopul propus și anume cel de a-i apropria pe copii de Dumnezeu luând contact direct cu creația sa.

Ultima zi a campusului s-a încheiat printr-un spectacol în care fiecare echipă și-a prezentat momentul artistic prin diferite dansuri, scenete, o paradă a oamenilor de știință, intonarea imnurilor și a sloganurilor. Publicul a fost surprins printr-un joc în care voluntarii au răspuns entuziasmați invitației de a lua parte la momentul pregătit pentru ei, s-a continuat cu dansul animatorilor, urmat de o horă a întregii comunități.

Au fost zile minunate de sărbătoare atât pentru copii și tineri, cât și pentru comunitatea întreagă, răsunând din toate părțile glasuri de copii care ofereau bucuria lor tuturor.

Împreună am reușit să atingem obiectivele propuse, acelea de formare a copiilor în spiritul credinței, de aprofundare a cunoștințelor legate de darurile Duhului Sfânt, de formare morală, a conduitei acestora și cel mai important apropierea lor față de Dumnezeu.

Campusul a fost organizat de către preoții parohiei și anume pr. paroh Bernardin Farțade și pr. vicar Cristian Cătălin Burcă, cărora le mulțumim din suflet pentru sprijinul acordat și pentru disponibilitatea de care au dat dovadă fiind alături de noi prin îndemnurile și învățăturile lor ca buni mijlocitori în misiunea care le-a fost încredințată.

Margareta, Ana, Cornelia și Mădălina

* * *

Impresii

  • "La acest campus cel mai mult mi-a plăcut cateheza pentru că am învățat cum să ne purtăm cu săracii și am învățat ce înseamnă înțelepciunea, evlavia și frica de Dumnezeu". (Valentina Bârnat)

  • "Mi-a plăcut, la acest campus, jocurile din parc, pentru că au fost frumoase și distractive". (Bianca Angela Cosferenț)

  • "Mie mi-a plăcut că mi-am făcut mulți prieteni și am învățat darurile Duhului Sfânt". (Roxana Ana-Maria Consferenț)

  • "În aceste zile de campus am socializat cu alți copii. Am învățat că întotdeauna trebuie să avem credință și am mai învățat că dacă suntem bogați nu trebuie să ne credem Dumnezeu". (Bogdan Consferenț)

  • "La campus mi-au plăcut scenetele pentru că erau educative și din aceste scenete am învățat multe lucruri folositoare pentru mine". (Daniela David)

  • "Mi-au plăcut cel mai mult bansurile și cântecele pe care le-am învățat. Acest campus a fost minunat, mă bucur mult că am participat și eu" (Rita Andreea David)

  • "Am învățat să nu ne batem joc de cei săraci și neajutorați. Trebuie să fim respectuoși și să nu ne comportăm urât". (Rita Maria Bârnat)

  • "Campusul de anul acesta a fost foarte reușit. Cel mai mult mi-a plăcut ieșirea în natură. Programul zilnic a fost bine pus la punct, cu rugăciunea zilnică, scenetă, bansuri, jocuri, imnuri etc. M-am simțit foarte bine în echipa mea". (Mihaela Monica Spătariu)

  • "În aceste zile de campus am învățat că banii nu pot cumpăra prietenia". (Valentin Coardă)

  • "Ne-am apropiat mai mult de Dumnezeu și am priceput darurile Duhului Sfânt". (Gabriel Bârnat)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-15 iulie: Frumoasa: Campus pentru copii


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat