Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Vara împreună "Ai încredere în mine"

În săptămâna 2-8 iulie 2012, copiii din Parohia "Sfânta Treime" Butea, împreună cu preoții, surorile și tinerii animatori au trăit o săptămână intensă, plină de entuziasm, dăruire și multă voie buna. Ne-am bucurat de prezența si colaborarea părintelui Valeriano care împreună cu șapte tineri de la Seminarul "Don Orione" din Iași ne-au îndrumat si ne-au oferit un exemplu de animare activă și loială.

Au participat peste 260 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, animați de 56 de tineri din comunitate care s-au dăruit atât de frumos acestor zile de distracție și formare spirituală.

Tema campusului "Vara împreună" a fost "Viața lui Iosif cu frații săi", prin care am încercat să reproducem visele lui, pizma fraților, vinderea, momentele trăite alături de faraon, salvarea poporului de foamete prin iscusința lui și iertarea fraților ce i-au pricinuit atâta durere, iar motoul "Ai încredere în mine" ne-a reamintit că idealul nostru în viață este de a-l imita și urma pe Cristos.

Am avut ocazia de a reflecta la vocația și visele noastre, la modul în care alegem să ne trăim viața, la talentele si calitățile cu care am fost înzestrați, la raportul nostru cu Dumnezeu și nu în ultimul rând la tema centrală, iertarea.

Copiii s-au bucurat din plin de elementele introduse în program, fiecare a avut ocazia de a se înscrie la ateliere de creație, dans modern, dans popular, teatru, ping-pong, baschet și fotbal. Datorită căldurii la ora 12 urma o pauză de 3 ore după care se întorceau pentru discuții in grup și o după-amiază plină de mișcare prin jocuri stand, jocuri fără barieră, olimpiade, jocuri cu apa, planetele, contrabandiștii, căutarea comorii și multe altele.

Ziua se încheia cu participarea la sfânta Liturghie unde copiii au cântat atât de frumos și unde s-au îmbogățit cu frumoasele mesaje de la predică.

De asemenea fiecare dintre noi a avut ocazia de a contribui cu alimente pentru a merge la bătrânii bolnavi din comunitate, moment în care atât noi tinerii cât și copiii am realizat importanța carității și dăruirii.

La sfârșitul acestei săptămâni am participat cu toții la Liturghia de încheiere, după care am pregătit un program artistic în care părinții, rudele și apropiații copiilor au putut admira expoziția de picturi, felicitări și brățări, sceneta "Cenușăreasa modernă", dansul modern, muzica, dansurile populare și premierea copiilor.

În toate aceste zile copiii au avut prilejul de a sta împreună alături de Isus, au legat prietenii, au învățat să își folosească creativitatea, au fost mai atenți la cei din jur și mai ales au aflat cât de important este să aibă încredere în Domnul.

Îi mulțumim Domnului pentru aceste zile frumoase, pline de har, visare, bucurie, prietenie, încredere și iubire.

Mulțumim preoților, surorilor, tuturor colaboratorilor noștri, părinților pentru tot ajutorul acordat și pentru bunăvoința de care au dat dovadă.

Mulțumiri le adresăm și copiilor care au participat la aceste momente speciale și pe care îi așteptăm din toată inima la diferitele activități de formare spirituală și umană din timpul anului.

Iată câteva impresii:

"Aceste zile pline de har, bună dispoziție, iubire, prietenie, deschidere, m-au făcut să realizez încă o data cât de importantă este iubirea lui Dumnezeu față de noi toți. Cât de important este să îți oferi timpul, energia, iubirea și în același timp să primești zâmbete și noi forțe de a continua ceea ce Dumnezeu a dorit încă de la început: unitate, iertare și încredere. Este o experiență de neuitat din care de la an la an te îmbogățești spiritual, îți faci noi prieteni și capeți mereu încredere de a merge pe calea cea dreaptă" (Elena Răileanu).

"Este cel de-al doilea an în care particip ca animator la «Vara împreună» și m-am simțit foarte bine. Deși oboseala și-a spus cuvântul în aceste șapte zile, a meritat efortul fiecăruia dintre noi, deoarece, cred eu, s-a împlinit scopul pentru care se organizează astfel de evenimente în fiecare an, acela de a determina copiii să lucreze în echipă, de a se simți bine împreună și de a lega noi prietenii" (Laura Elena Petruț).

"A fost o săptămână de neuitat. Atât animatorii cât și copiii am trăit experiențe marcante, pline de bucurii și voie bună. Fiecare dintre noi am învățat lucruri noi care ne vor fi cu siguranță de folos în viitor" (Simona Mihăieș).

"Aceste zile petrecute împreună cu copii vor rămâne pentru noi niște amintiri minunate deoarece au fost niște zile care și-au pus amprenta peste toți, atât pe plan spiritual cât și intelectual. Am trăit cu toții o experiență frumoasă, îndrumați și ajutați de către preoți și surori care au fost mereu disponibili.

Bucuria, prietenia și zâmbetul cald de care au dat dovadă copiii, au sădit în noi o speranță spre mai bine; ne-au făcut să ne readucem aminte că în fiecare dintre noi se ascunde un copil mereu gata să iasă la suprafață în asemenea momente. Piesa de teatru, jocurile, bansurile, căutarea comorii și voia bună au umplut aceste zile de fericire, învățătură, mult zâmbet și pace" (Estera Maria Gal).

Mirela Cristina Luca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-8 iulie: Butea: Vara împreună "Ai încredere în mine"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat