Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhonca: "Vara Împreună" cu Momo

Și în acest an, copiii din Buhonca s-au putut bucura de o nouă "Vara Împreună" alături de Iosefinii lui Murialdo din Roman, în perioada 11-14 iulie 2012.

Chiar dacă aceștia au suportat cu greu căldura celor patru zile, atât cât au durat activitățile, au avut șansa de a se duela, prin intermediul diferitelor jocuri și a întrebărilor puse, care au avut legătură cu piesa de teatru și cateheza propusă, dar și a unor întrebări de cultură generală. O contribuție importantă la desfășurarea acestei "Veri Împreună" au avut-o și părintele paroh, pr. Ionel Bejan, dar și sora Amabilis de la Surorile Dorotee din Oțeleni.

La această frumoasă activitate au răspuns prezent, pe parcursul celor patru zile, 93 de copii, din care 15 copii de grădiniță și 20 de animatori. Personajul principal, Momo, le-a oferit tuturor celor care au participat exemplul său de ascultare față de ceilalți, modul cum se poate economisi timpul în cel mai bun mod posibil și modul de a învinge ispitele care cauzează pierderea timpului nostru: folosirea inadecvată a calculatorului, uzul excesiv de internet, folosirea exagerată a telefonului mobil etc.

Zilnic, înainte de a da drumul jocurilor și a celorlalte activități, totul a început prin celebrarea sfintei Liturghii care ne-a pregătit spiritual pentru acea zi. Așa am putut face o paralelă între Isus, care ne-a dat nouă tuturor blândețea și înțelepciunea sa și Momo care radia prin răbdarea care o avea atunci când stătea de vorbă cu cineva.

Cele patru zile au fost de bun augur tuturor, toții copii bucurându-se de jocurile propuse, de acumularea de noi cunoștințe în cadrul catehezelor și de buna dispoziție a animatorilor lor.

Pentru a răsplăti implicarea animatorilor și efortul copiilor la acest frumos eveniment, totul s-a încheiat cu o splendidă serată, unde cu toții s-au distrat, au dansat și au împărtășit experiențele trăite din frumoasele zile petrecute împreună.

Fr. Mihai Lazăr,
Iosefinii lui Murialdo

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-14 iulie: Buhonca: "Vara Împreună" cu Momo


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat