Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Galbeni: Împlinirea a 26 de ani de la moartea slujitorului lui Dumnezeu Martin Benedict

Cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la moartea slujitorului lui Dumnezeu Martin Benedict, în ziua de 12 iulie 2012, la biserica "Sfântul Iosif Muncitorul" din Galbeni a fost celebrată o sfântă Liturghie comemorativă, oficiată de pr. Emilian Cătălin, ministru provincial al Provinciei Franciscane din România, susținut de un număr mare de preoți și de credincioși.

După sfânta Liturghie, toți preoții și credincioșii s-au îndreptat spre cimitirul satului unde s-au făcut mai multe rugăciuni în jurul mormântului slujitorului lui Dumnezeu Martin Benedict.

Ceremonia s-a încheiat cu acordarea, din partea autorităților locale, a titlului de "Cetățean de onoare" post mortem al comunei Nicolae Bălcescu, județul Bacău, medicului preot Martin Benedict. Acest titlu reprezintă distincția civică în gradul cel mai înalt care se poate acorda de către Consiliul local al Comunei Nicolae Bălcescu. A fost pentru prima dată când Primăria comunei a acordat acest titlu unui cetățean de-al ei.

Motivele care au stat la baza acordării titlului de "Cetățean de onoare" post mortem al comunei Nicolae Bălcescu, "medicului preot Martin Benedict" din Galbeni au fost următoarele:

Medicul preot Martin Benedict este o personalitate marcantă care prin activitatea sa semnificativă a făcut cunoscută comuna Nicolae Bălcescu în țară și în străinătate; prin performanțele profesionale deosebite, dar mai ales prin sprijinul necondiționat acordat tuturor cetățenilor care i-au solicitat serviciile din punct de vedere medical a contribuit în mod semnificativ la îmbunătățirea simțitoare a condițiilor de viață a cetățenilor comunei; întreaga sa contribuție a dus la dezvoltarea vieții spirituale românești, susținerea valorilor creștin-catolice, precum și promovarea ecumenismului pe plan local și național.

Ziua comemorativă a fost pregătită de către terțiarii franciscani (OFS) din Galbeni care mențin vie lampa de la picioarele crucii, aprinsă pentru prima oară de PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iași, în ziua binecuvântării noului mormânt, 10 iulie 2011.

Pr. Silvestro Bejan, OFMConv.


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat