Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Djébonoua: Sfârșit de an pastoral

"Este crucea mea, sub soarele copleșitor, voi străbate chiar și zeci de kilometri, dar vreau să fiu botezată catolic" sunt cuvintele unei bătrâne care a fost botezată anul acesta. A venit timp de trei ani de zile, în fiecare miercuri, la cateheză, și de fiecare dată consătenii ei protestanți o îndemnau să rămână cu ei ca să se roage, de ce trebuie să parcurgă atâția kilometri (7) sub soarele dogoritor pentru a deveni catolică? Dar credința ei era atât de puternică că ea a ajuns să fie botezată catolic.

Pe lângă mărturia de credință a candidaților de anul acesta și numărul lor a crescut de la mai puțin de 50 (anul trecut) la peste 60 (anul acesta).

Bilanțul pe anul acesta este unul pozitiv. Cuvântul Domnului a mai ajuns într-un nou sat (Komanbo) și a mai făcut numeroase convertiri în mai toate comunitățile catolice deja constituite.

Numărul celor care au perseverat în credință și au primit sfântul Mir a crescut de la 12 (anul trecut) la 33 (anul acesta).

Devoțiunea celor nouă prime vineri din lună, începută de anul trecut, a adus roade în rândul credincioșilor. Numărul celor care se apropie de sfânta Spovadă și de Euharistie a crescut considerabil.

La sfânta Liturghie de marți, numărul de credincioși este și mai mare întrucât de curând am început devoțiunea la sfântul Anton de Padova. Mii de mulțumiri părintelui provincial franciscan, pr. Cătălin Emilian, care ne-a oferit o relicvă a sfântului Anton.

Această creștere în credință face ca și sacramentul Căsătoriei să fie trăit de un număr mai mare de familii.

Sfințirea noii capele din Katienou la sfârșitul lui aprilie a dat un suflu nou comunităților din jur. Un responsabil de comunitate, ori de câte ori mă întâlnesc cu el (o dată la două luni), îmi spune că sunt noi convertiți. Astfel am hotărât să merg o dată pe lună în comunitatea sa pentru a celebra sfânta Liturghie, pentru a hrăni spiritual toți acești noi convertiți.

Și anul acesta am avut bucuria de a avea doi seminariști de la seminarul din Iași, pentru o experiență de șase luni. Prezența lor a fost una pozitivă, dând și ei o contribuție importantă în activitatea pastorală parohială.

Toate aceste activități sunt dovezi clare că Dumnezeu susține opera de evanghelizare și că deseori ne precedă on activitățile noastre.

De aceea, duminică, 8 iulie 2012, am celebrat o sfântă Liturghie de mulțumire Domnului la sfârșit de an pastoral, pentru toate harurile oferite tuturor locuitorilor parohiei noastre.

Mulțumirea noastră se adresează de asemenea tuturor celor care ne susțin prin rugăciunile lor, prin ajutorul material și financiar pentru ca opera de evanghelizare în această misiune să poată continua.

Domnul să vă răsplătească însutit pe pământ și cu viața veșnică în ceruri.

Pr. Gabriel Cimpoeșu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 iulie: Djébonoua: Sfârșit de an pastoral


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat