Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sărata: Invitație la consacrarea altarului și sfințirea bisericii parohiale "Sfântul Mihai"

Sâmbătă, 4 august 2012, la ora 11.00, va avea loc consacrarea altarului și sfințirea bisericii parohiale "Sfântul Mihai" din Sărata, județul Bacău.

Biserica a fost construită între anii 1972 și 1973, pe lângă fosta biserică, devenită neîncăpătoare și care era într-o stare avansată de degradare.

Actuala biserică are lungimea de 28 metri, lățimea de 10,40 metri, iar înălțimea turnului de 20 metri. Coordonator principal al bisericii a fost pr. Carol Susan, paroh la Luizi Călugăra, având în vedere faptul că până în 1997 comunitatea Sărata a fost filiala Parohiei Luizi Călugăra, ajutat fiind de preoții vicari de pe vremea aceea: pr. Ștefan Vacaru, pr. Augustin Pascaru și pr. Petru Beta.

Lucrările s-au făcut în regie proprie, neexistând un proiect de construire a bisericii, ci doar o aprobare din partea Consiliului Județean, aprobare ce se intitula "Reparații capitale fără adăugiri".

Biserica a fost construită din banii sătenilor la care s-a adăugat un ajutor bănesc din partea pr. Ioan Jicmon, fiul acestei localități.

Pe parcursul anilor biserica a suferit unele schimbări și adăugiri precum: modificarea altarelor, pe timpul primului paroh, pr. Tancău Ferenț, renovarea și repictarea bisericii, schimbarea dușumelei, a geamurilor ș. a.

Subliniem faptul că toate aceste modificări au fost susținute financiar de către credincioșii din sat, la care s-a adăugat un ajutor din partea Primăriei Comunei Sărata și a unor persoane cu suflet mare care au făcut câte o sponsorizare.

Aducând mulțumiri tuturor, îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze cu darurile sale pe toți binefăcătorii noștri care sunt în viață, iar celor răposați să le dăruiască odihnă veșnică pentru toate eforturile depuse.

Pr. Ionel Roșu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat