Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava-Moara: Campus "Vara împreună"

În perioada 2-7 iulie 2012, s-a desfășurat campusul "Vara Împreună" pentru circa 100 de copii din Suceava, cât și din Moara, având ca moto "Zboară doar cine are curaj!"

Evenimentul a fost organizat de părintele Cristinel Gal, vicar în Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava, în colaborare cu părintele Iulian Ceobanu, paroh de Moara, ajutați de 17 animatori care, plini de entuziasm și dornici de treabă, au stat alături de copii de dimineața până seara pentru a ajuta la buna desfășurare a activităților.

Fiecare zi de campus a început cu rugăciunea de dimineață rostită în biserica din Moara, apoi se continua cu vizionarea scenetei "Aventurile lui Fifi", un act pentru fiecare zi, după care, pe baza scenetei, împărțiți în grupuri mai mici copii au participat la cateheză în care au descoperit multe lucruri noi și utile pentru viața lor de creștin.

La prânz copiii se adunau împreună pentru a servi masa.

În partea a doua a zilei, copiii au mers la laboratoare, unde și-au scos la iveală talanții realizând lucruri diverse și distractive: pictură pe tricouri, pictură pe îngerași, brățări și brelocuri Scooby Doo. Nu au lipsit jocurile și bansurile pline de energie, atât de dorite de copii. Zâmbetul și mulțumirea se puteau observa pe chipul fiecărui copil.

Fiecare zi s-a încheiat cu participarea la sfânta Liturghie, oferită lui Dumnezeu ca mulțumire pentru ziua respectivă. Cu ajutorul Domnului am putut să ne adunăm zilnic și să dăm naștere acestui eveniment atât de frumos.

În ultima zi a campusului, sâmbătă, am mers în excursie la Gura Humorului. Acolo, ne-am petrecut timpul împreună și am organizat o competiție, printr-un lanț de jocuri, care trebuia să fie parcurs de toți participanții. Copiii au depus mult efort și la finalul zilei, s-a desemnat și o echipa câștigătoare. În fond, toți am fost câștigători, prin faptul că împreună, am reușit să facem acest campus atât de frumos și plin de viață.

În concluzie, zâmbetele, bucuria, voia bună și fericirea au fost prezente pe chipurile tuturor.

"Vara împreună" a fost prilej pentru toți de a se apropia de Isus. Sperăm ca la anul, să adunăm și mai mulți copii, iar bunului Dumnezeu îi mulțumim necontenit pentru acest dar de a ne putea petrece timpul împreună atât de frumos.

Agata Ostrovschi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-7 iulie: Suceava-Moara: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat