Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Administrarea Mirului

În Parohia Siret "Nașterea Sfintei Fecioare Maria", 34 de tineri au așteptat cu nerăbdare sosirea PS Petru Gherghel, duminică, 8 iulie 2012, pentru a primi sacramentul sfântului Mir prin impunerea mâinilor episcopului.

După o perioadă lungă de pregătire și de așteptare, în sfârșit visul de a fi înrădăcinați mai adânc în trăirea credinței și în conștientizarea propriei vocații de creștin s-a împlinit. Acum ei vor putea să își mărturisească credința creștină atât prin cuvinte cât și prin fapte.

Încă de la primele ore ale dimineții pregătirile au început și toți credincioșii parohiei s-au adunat pentru a-l primi cu multa bucurie pe păstorul Diecezei de Iași, episcop Petru Gherghel. Salutul Preasfinției sale a fost adresat atât în limba română, cât și în limba germană, respectiv polonă, fiind un moment de bucurie pentru toți credincioșii. Bucuria Preasfințitului a fost întărită și de prezența statuii Sfintei Fecioare Maria care, se află în fața bisericii inaugurată anul trecut o dată cu împlinirea a 200 de ani de la înființarea Parohiei de Siret.

După cum știm cu toții, această sărbătoare este un moment de comuniune și împărtășire; prezența preoților si a persoanelor consacrate a fost de nelipsit. Au fost prezenți preoți atât din Bucovina cât și din Iași. Liturghia a fost animată de tineri prin cântările aduse spre cinstea lui Dumnezeu. După momentul omiliei, în care episcopul i-a îndemnat pe tineri să conștientizeze importanța sacramentului sfântului Mir și primirea Duhului Sfânt în viața lor, cei 34 de tineri au fost însemnați cu pecetea Duhului Sfânt.

La sfârșitul sfintei Liturghii părintele paroh Iosif Irinel Iosub a mulțumit Excelenței sale, tuturor credincioșilor și autorităților civile.

Ceremonia s-a încheiat cu un mic program artistic în care credincioșii din parohie l-au felicitat cu multă căldură pe păstorul diecezei noastre pentru cei 72 de ani pe care i-a împlinit la 28 iunie 2012.

Alexandru Balatchi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 iulie: Siret: Administrarea Mirului.


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat