Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Londra: Prima sfântă Împărtășanie

În cadrul sfintei Liturghii din ziua de duminică, 8 iulie 2012, într-o zi cu soare și cer senin ca sufletul copiilor, comunitatea românească romano-catolică din Londra (capitala Marii Britanii) a fost sărbătoare: șapte copii l-au primit pentru prima oară pe Isus Cristos în sufletele lor.

Pentru prima oară în viață, acești copiii ani s-au întâlnit cu Isus Cristos, l-au primit în sufletele lor ca însoțitor si prieten pe drumul vieții. S-au pregătit pentru acest moment timp de o mai multe luni, urmând catehezele atât în limba română cât și în limba engleză (limbile pe care le folosesc acasă și la Biserică, respectiv la școală). Au învățat cine este Isus Cristos care vine la ei: este Fiul lui Dumnezeu, care s-a făcut om, a pătimit, a murit, a fost îngropat, dar a treia zi a înviat din morți. Înainte de a suferi și a muri, a înființat sfânta Euharistie, prin care ni s-a dat ca hrană și băutură în sfânta Împărtășanie: "Trupul meu este adevărată hrană și sângele meu adevărată băutură".

Pe drumul pregătirii pentru această sărbătoare, cei șapte copii au fost însoțiți de părintele Robert Mățău, capelanul romano-catolicilor români din Londra, și de către cateheți.

În predica sa, pr. Robert Mățău le-a amintit copiilor și familiilor lor că această sărbătoare este nou început și o aprofundare a prieteniei lor cu Isus pe care trebuie să-l primească și să-l viziteze cât mai des în călătoria lor spirituală către împărăția tatălui ceresc. Făcând o trimitere la apropiatele Jocuri Olimpice care vor avea loc la Londra în mai puțin de trei săptămâni și despre torța olimpică, pr. Robert le-a spus copiilor că și ei au primit la Botez, prin iubirea divină, sămânța credinței care s-a transformat acum în torța credinței, a iubirii și a speranței care le luminează calea spre împărăția Tatălui și pe care trebuie să o păstreze nestinsă și să-i ajute și pe alții să o urmeze la rândul lor.

La sfârșitul Liturghiei, copiii au mulțumit tuturor celor care i-au însoțit pe acest drum - părinți, nași de la Botez, rude și prieteni - și și-au arătat disponibilitatea și dorința de a veni în fiecare duminică la biserică, în ciuda distanțelor mari pe care trebuie să le parcurgă, pentru a-l primi pe Isus în sfânta Euharistie.

Întreaga comunitate a catolicilor români din Londra a fost alături de acești copii și de părinții lor, în rugăciune și bucurie spirituală.

A fost o zi frumoasă din toate punctele de vedere, zi ce se va constitui într-o amintire specială pentru toți cei care au luat parte la ea.

Corespondență trimisă de pr. Robert Mățău


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat