Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sfântul Francisc": GREF 2012

"Dragă copilărie, îți mai amintești zilele frumoase de vară, când ne uneam ca într-o familie, pentru a ne ruga, pentru a ne juca, pentru a fi alături de Isus? Când lăsam deoparte temele, examenele, școala, profesorii... când toți colegii ne întâlneam în jurul altarului, lângă Isus, călăuziți de preoți, surori și animatori ca să avem o vacanță frumoasă și de neuitat? Ce bine e să fii copil!"

Cu aceste gânduri, am pornit din nou, la Cleja, în Parohia "Sfântul Francisc de Assisi", în perioada 4-8 iulie 2012, o întâlnire educativă și formativă, cu cei 202 de copii înscriși în 2012, conduși de 15 animatori, surorile și preoții parohiei noastre, pr. paroh Iosif Demeterc și pr. vicar Sergiu-Doru Stoica.

Este vară... este vacanță, dar conform principiului "sufletul nu are vacanță", păstorii parohiei noastre au decis să organizeze pentru această vară un GREF cu tema "Familia - leagănul copilăriei", în care să învățăm despre familia creștină, despre relațiile dintre membrii unei familii, despre conduita copiilor față de părinți și cei mai mari, totul în lumina unei singure întrebări: "Ce ar face Isus?", gândindu-ne cum s-a comportat Isus în sânul familiei din Nazaret.

Familia este o grădină frumoasă în care crește cea mai nobilă floare, floarea umană: ea trebuie să devină puternică, pentru a putea aduce roade sănătoase. Fiecare copil are dreptul la viață, are dreptul să fie primit în familie, are dreptul să primească o educație creștină și desăvârșită. Familia este un sprijin, este un loc de iubire pentru orice copil. Părinții trebuie să le ofere copiilor lor lecțiile fundamentale ale vieții, sădite în suflet, de la o vârstă cât mai fragedă, pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu-Iubire, pe dătătorul vieții veșnice.

Toată această perioadă de patru zile a fost trăite de copii prin multe jocuri, prin cântece și dansuri, cateheze și o escapadă în pădure. Ultima zi a GREF-ului s-a sfârșit cu o sfântă Liturghie celebrată de părintele paroh Iosif Demeterc. După terminarea sfintei Liturghii, a avut loc un mic spectacol realizat de animatorii și copii parohiei noastre.

Mulțumim bunului Dumnezeu că a fost alături de noi în aceste zile de bucurie, har și înălțare sufletească, preoților, animatorilor, precum și binefăcătorilor noștri.

Pr. Sergiu-Doru Stoica

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-8 iulie: Cleja "Sfântul Francisc": GREF 2012


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat