Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou: Campusul "Isus e fericirea mea"

Odată cu sosirea vacanței copiii din Parohia "Sfântul Mihai" din Satu Nou, județul Bacău, au beneficiat de zilele fericite și mult așteptate ale campusului de vară. În perioada 2-7 iulie 2012, copiii, însoțiți de animatori și de surorile din celor două congregații (SCMP și CFSF) care activează la noi în comunitate. Toți am fost prezenți trup și suflet la sfânta Liturghie și la toate activitățile desfășurate pe perioada campusului.

Programul campusului s-a început zilnic prin rugăciunea în Biserică de unde s-a plecat încolonați pe grupe spre căminul cultural din sat. După cântarea imnului, recitarea regulamentului și a cântecelor specifice, a urmat sceneta care a evidențiat cateheza fiecărei zile. Discuțiile în grupuri a arătat că toți participanții au înțeles textul din Evanghelie și virtuțile propuse pentru viața de fiecare zi.

Tema campusului de anul acesta a fost sugestiv intitulată "Isus e fericirea mea", fiind în concordanță cu imnul pe care l-am adoptat "Fericirea este doar la tine". Trei zile din această perioadă frumoasă au avut câte un subiect aparte: Parabola talanților = "Hărnicie - Lene"; Parabola farizeului și vameșului la templu = "Umilință - Mândrie"; Parabola fiului Risipitor = "Convertire - Invidie".

În aceste zile, copiii au fost mult mai aproape de Dumnezeu, de sfânta Liturghie, iar folosirea computerului și a televizorului a fost uitată. Toți copiii au trăit zile de neuitat: au cântat și dansat sub directa coordonare a animatorilor, au făcut comuniune la jocuri, lucru manual chiar și la masa de prânz.

În ultima zi de campus am mers în afara satului la iarbă verde pentru jocurile în aer liber. Am simțit o libertate de nedescris, iar mișcarea și efortul fizic ne-au dat aripi pentru toată perioada vacanței mult așteptate. După cele învățate în aceste zile, copiii vor folosi mai bine timpul, vor fi mai respectuoși cu umilință față de cei mai mari, iar greșelile existențe în viața fiecăruia vor trezi mai vie părerea de rău și convertirea personală. Am observat și învățat că regulamentul și disciplina trebuie să stea la baza formării caracterului, mai ales în colectivități, care se începe în familie.

În fiecare dimineață, noi animatori, am fost prezenți în Biserică, cu jumătate de oră înaintea venirii copiilor: am extras un bilețel cu o virtute umană pe care am încercat să o trăim în ziua respectivă. A fost o experiență unică pentru că toți tinerii animatori au împărtășit la încheierea fiecărei zile trăirea virtuților pe care am experimentat-o în comuniune cu copiii.

Cu toții într-un suflet am mulțumit lui Dumnezeu pentru zilele minunate petrecute împreună aproape de Isus, fericirea noastră.

Părintele Serafim, parohul, nelipsit din mijlocul copiilor, a fost foarte atent la buna desfășurare a tuturor momentelor mai ales a catehezelor. Părintele la sfârșit a înmânat fiecărui animator o diplomă de participare după modul în care s-au implicat în pregătirea, coordonarea și desfășurarea acestor zile binecuvântate. Mulțumim tuturor!

Alin Bejenaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-7 iulie: Satu Nou: Campusul "Isus e fericirea mea"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat