Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: "Ecoul bucuriei"

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, ediția a XII-a, desfășurată la Iași, în perioada 25-29 iulie 2012, a adus o noutate pentru tineri: un ziar creat special pentru acest eveniment, dedicat tinerilor prezenți: Ecoul bucuriei, format 25x35 cm, având patru pagini și distribuit gratuit.

Începând de joi, 28 iulie 2012, când a apărut primul număr, tinerii au putut găsi în paginile fiecărui număr informații, rezumate, impresii despre activitățile din zilele precedente, dar și programul actualizat sau prezentările cateheților și celebranților. A fost un ziar realizat de tineri, pentru tineri, despre tineri.

Au fost publicat în total cinci numere: primele patru pentru fiecare din cele patru zile ale INTC, iar la finalul INTC, s-a realizat și al cincilea număr, o ediție specială, ca supliment al revistei "Lumina creștinului".

Colectivul de redacție al publicației a fost alcătuit din: pr. Cornel Cadar, Virgiliu Demșa-Crainicu, Cosmin-Alexandru Cimpoeșu, Claudiu Bulai, Silviu Salca, Raluca Cocuț, Alexandra-Mihaela Cojan, Ana-Maria Blaga, Ana-Maria Sescu, Ștefania Baciu, Tereza Bejan, Bianca Hanganu, Amalia Maria Diac, Bernadeta Farțade-Gabor, Iustin Toma, sr. Lenuța Băcăoanu, sr. Lidia Gherguț, Ovidiu Bișog și Silviu Dogariu. Publicația a fost concepută tehnic pe calculatoarele Editurii "Presa Bună" a Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Pentru a contribui și mai mult la a face cunoscut evenimentul, ediția specială a publicației "Ecoul bucuriei" s-a trimis la abonații revistei "Lumina creștinului" împreună cu revista din luna august, iar toate cele cinci numere au fost puse pe internet, creând posibilitatea de a fi consultate de oricine.

Dacă latinii spuneau "Verba volant, scripta manent", la fel și cei implicați în realizarea acestei publicații (reporteri, redactori, fotografi, distribuitori) speră ca mesajul de bucurie al acestei Întâlniri Naționale să rămână și prin intermediul paginilor acestui ziar, un ecoul al temei acestei ediții: "Bucurați-vă mereu în Domnul"!

Ovidiu Bișog

* * *


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat