Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: Campus de vară

"Fii prietenul meu!" a fost tema care a îndrumat pașii celor peste 70 de copii participanți la campusul de vară, în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Slănic Moldova, desfășurat în perioada 23-27 iulie 2012.

Zilele au fost ghidate de minunata aventură a unui elefant deosebit, pe nume Elmer. Acest elefant era unic, deoarece, cu toate că era colorat, ceea ce îl făcea deosebit de toți ceilalți elefanți el era deosebit de vesel și prietenos cu toți. Călătoria lui spre casă este plină de peripeții și dificultăți. Întâlnește diferite animale triste pe care le ajută să-și depășească dificultățile și care la rândul lor îl ajută să găsească drumul spre casă. Chiar și cel mai invidios animal, crocodilul care a fost mereu o piedică în relația sa de prietenie cu ceilalți, este atras de bunătatea și iertarea lui Elmer.

Copiii au însoțit cu interes și afecțiune minunata istorie a elefantului și au fost ajutați, prin catehezele propuse, să aprofundeze aceste evenimente fericite sau grele, prietenii și trădări prin care Elmer, dar și ei înșiși pot trece.

Zilele s-au desfășurat sub îmbrățișarea caldă a stăpânului verii și la umbra sfântului lăcaș al Domnului. S-au alternat momente de joacă, rugăciune, cateheză, laboratoare... toate sub semnul veseliei copilărești. Fiecare zi și-a găsit încoronarea în întâlnirea cu Domnul prin celebrarea sfintei Liturghii.

Cu toții s-au bucurat de o frumoasă excursie pe Valea Uzului ce a diversificat programul zilei și a mărit entuziasmul copiilor.

În cadrul spectacolului final la care au participat părinții dar și membrii adulți ai comunității din Slănic Moldova și nu numai, fiecare copil, singur sau cu colegii de patrulă, a prezentat, un moment artistic care i-a încântat pe toți, copii și părinți. Seara s-a încheiat cu un delicios grătărel oferit tuturor celor prezenți.

De organizarea și desfășurarea acestui campus s-a îngrijit părintele paroh Petrică Dăncuț, ajutat de Surorile lui Isus Răscumpărătorul și de un grup de opt tineri italieni veniți din Dieceza de Bergamo.

Domnul să răsplătească pe fiecare și să continue lucrarea lui cea bună în sufletele copiilor!

Animatorii

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-27 iulie: Slănic Moldova: Campus de vară


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat