Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: "Bucuria este o trăire, la fel ca și credința". Interviu cu pr. Florin-Petru Sescu, viceresponsabil al INTC Iași 2012 și responsabil al departamentului logistic

• Ce simțiți în acest moment, la final de INTC 2012, în calitate de organizator?

În primul rând oboseală, după atâtea zile, după atât de multă muncă. Oboseală, dar o oboseală care cuprinde multă bucurie și satisfacție. Da, într-adevăr, multă satisfacție pentru că toate eforturile au fost încununate de succes. Am avut multe temeri la început, au fost multe lucruri care ne-au dat uneori emoții la început, nu în timpul evenimentelor, dar până la urmă totul a fost bine. Ne bucurăm că marea majoritate a persoanelor cu care am vorbit a fost mulțumită, că participanții s-au bucurat de modul în care s-au desfășurat lucrurile, de atmosfera care a fost la INTC. Mă bucură faptul că toată lumea, dar absolut toată lumea s-a simțit bine, mai ales voluntarii care au animat atât de frumos tot evenimentul. Da, simt o oboseală plină de bucurie. Dacă tema INTC a fost "Bucurați-vă mereu în Domnul!", îi mulțumim Domnului că ne-a dat puterea să mergem până la capăt, ne-a ajutat în tot ceea ce am realizat și ne-a umplut de bucurie.

• Întrucât v-ați ocupat de departamentul logistic, puteți face o dezvăluire din culise pentru cititorii noștri? "Una bună, una rea", ca experiențe?

Una bună, una rea... Un lucru bun ar fi faptul că toată lumea a spus că nu ne-a văzut stresați, nervoși sau dând impresia că ceva nu ar merge. Din punct de vedere al organizării la toate nivelele, toți ne-au spus că nu am dat de înțeles că ar fi vreo problemă. Au mai existat și probleme, e adevărat, dar au fost gestionate imediat. Partea bună este că toată lumea a văzut o bună organizare și a fost mulțumită de tot ceea ce s-a desfășurat din punct de vedere logistic.

Una rea... nu știu, e greu să găsesc ceva ce n-a mers bine. Pentru mulțimea de oameni care a fost prezentă, nu cred că are vreo relevanță ceea ce n-a prea mers. Poate a fost, la un moment dat, o mică întârziere la servirea mesei, poate au existat persoane care au fost nemulțumite de cazare, dar nu toate lucrurile au depins de noi și nici nu putem prevedea totul. Dar, per total, vom analiza aceste "puncte negre" pentru că trebuie să-ți faci și o autocritică, dar nu aș găsi o bulină neagră. A fost bine.

• Acum, când experiența INTC este proaspătă, ce sfat le-ați da celor care vor organiza următoarea ediție a INTC?

Nu cred că aș putea da sfaturi... eventual aș sugera ceva. Cred că mai multe sfaturi ar trebui să-mi dau mie la nivel personal decât să le dau altcuiva. Probabil că un sfat pe care ar trebui să mi-l dau în primul rând mie este să am mai multă încredere în Dumnezeu decât am avut până acum, pentru că, în ciuda temerilor noastre, El s-a ocupat de toate, a avut grijă ca totul să meargă bine. Cred că cel mai important lucru este să avem încredere și să trăim bucuria. Părerea mea personală este că bucuria este o trăire, la fel ca și credința. Poate uneori nu se citește pe buze, nu se vede în privire, dar este în suflet și este atât de mare încât nici nu o poți exprima. E drept, am alergat dintr-o parte în alta, dar bucuria pe care am simțit-o a fost imensă.

Sugestiile pe care le-aș oferi? În primul rând, un timp foarte bine determinat pentru organizare, niște termene care trebuie respectate, astfel încât să nu se adune foarte multe lucruri de făcut pe ultima sută de metri. Aș sugera un program bine stabilit, în care toate coordonatele să fie luate în calcul și, pas cu pas, discutând și punând la punct fiecare aspect, toată organizarea INTC să fie pregătită din timp astfel încât, în cazul în care ceva nu merge, să ai timp să retușezi sau să reorganizezi.

• Mulțumim pentru tot eforul depus împreună cu ceilalți responsabili și felicitări pentru reușita evenimentului!

Ana-Maria Blaga

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat