Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Impresii culese de la participanți și voluntari

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) care a avut loc la Iași în perioada 25 iulie-29 iulie 2012 a însemnat pentru mulți tineri un moment de bucurie și de creștere spirituală. Prezentăm câteva răspunsuri de la cei care au fost întrebați despre acest eveniment.

  • "Au fost patru zile de bucurie, de rugăciune și de apropiere de Dumnezeu. Cred că toți cei care au participat aici au venit cu dragă inimă. Aceste zile au fost o sărbătoare a reuniunii a tinerilor catolici din România. Sper să pot participa și la alte întâlniri de acest gen". (Antonel Ionuț Bișog, Roman, Dieceza de Iași)

  • "Este prima oară când vin la o astfel de întâlnire, dar pot spune că aș repeta-o cu orice ocazie și oricând. A fost pur și simplu perfect. Nu mă așteptam să fie atât de frumos. Am învățat cu ajutorul catehezei cum să păstrez bucuria și cum să o transmit. Am discutat acest lucru și în grupurile de discuții după cateheză. Cu bucuria acumulată aici cu siguranță voi convinge mai mulți prieteni să meargă la următorul INTC". (Anda Motocu, Craiova, Arhiepiscopia de București)

  • "Este pentru a treia oară când particip la o Întâlnire Națională a Tinerilor și pot spune despre această întâlnire că, acum că este la final, regret că se termină. A trecut foarte repede timpul. Am învățat că bucuria se găsește în lucruri mărunte, că Dumnezeu se prezintă în simplitate. Am învățat lucruri noi la conferințe. Oamenii mi se par extraordinari. Pe fețele preoților și ale organizatorilor am citit bucuria, entuziasmul și liniștea sufletească, iar acest lucru ni l-a transmis și nouă". (Cristina Obrejan, Cugir, Eparhia de Lugoj)

  • "Am venit la această întâlnire ca animator de grup. A fost o ocazie deosebită de a lega noi prietenii și de a face să crească iubirea lui Dumnezeu. Am reușit să creăm legături speciale între tineri și să plecăm cu ceva de la această întâlnire: cu o bucurie și cu dorința de a transmite această bucurie a întâlnirii cu Cristos. De la cateheze mi-a rămas îndemnul de a-l găsi cu adevărat pe Cristos, care este bucuria adevărată". (Marius Lăcătuș, Baia-Mare, Eparhia de Maramureș).

  • "După această întâlnire am rămas cu bucurie. Din cele prezentate la cateheze am reușit să ne dăm seama cum să o căutăm, cum să o găsim, cum să o păstrăm și apoi să o împărtășim celorlalți. Este foarte important ca acum, că am găsit-o, să o putem împărți celor cunoscuți de acasă". (Daniel Piț, Odorheu, Eparhia de Maramureș)

  • "Am ales să vin ca voluntar la această întâlnire pentru a-l sluji pe Dumnezeu cu bucurie și dezinteresat. M-am gândit că voi fi înconjurată de oameni plini de bucurie și așa a fost. Am făcut totul din toată inima. Plec acasă cu un bagaj frumos de sentimente. Mi-am dat seama că unindu-ne forțele putem aduce zâmbete pe fețele tuturor și putem face o sărbătoare a bucurie minunată. Plec acasă cu prieteni noi și cu minunatul sentiment de a-l simți pe Dumnezeu în mijlocul nostru, pentru că l-am simțit în orice moment: la rugăciune, la cateheze, la muncă, în orice moment am avut bucuria de a-l simți pe Cristos printre noi". (Camelia Coșa, Galbeni, Dieceza de Iași)

  • "Acest INTC a fost primul pentru mine. Nu am venit foarte entuziasmată, trebuie să recunosc, dar odată ajunsă aici am rămas surprinsă de organizare, de oamenii de aici, de prietenii care mi-am făcut și de trăirea lor spirituală. Pot spune că întâlnirea și-a atins scopul în ce mă privește. Plec acasă bucuroasă, cu sufletul împăcat. Am găsit ce am căutat. La majoritatea întrebărilor cu care am venit mi s-a răspuns și plec acasă bucuroasă". (Diana Paula Costea, Oradea, Eparhia de Oradea)

  • "În aceste zile la INTC Iași m-am simțit foarte bine. De la cateheze am învățat că bucuria este o alegere de viață. Dacă vrem să fim sau să nu fim bucuroși. Ne bucurăm mergând acasă. Sperăm să reușim să transmitem această bucurie pe care am simțit-o aici în mijlocul vostru și celor de acasă, din parohia noastră". (Cristina Mureșan, Baia Mare, Dieceza de Satu-Mare)

*

O impresie pozitivă au avut-o și locuitorii Iașiului care au apreciat acest eveniment și l-au privit ca o manifestare frumoasă și cu un scop nobil: educarea tineretului. Oameni cu pregătire intelectuală sau oameni simpli au văzut cu ochi buni această întâlnire și chiar au încurajat astfel de manifestări religioase.

Claudiu Bulai

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat