Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC pentru tinerii din Dieceza de Oradea

În perioada 25-29 iulie 2012 a avut loc un eveniment extraordinar: orașul Iași a găzduit cea de-a XII-a ediție a Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic.

Perioada de desfășurare a acestui eveniment se caracterizează prin următoarele: s-a terminat bacalaureatul, s-a terminat perioada de înscriere și de admitere la majoritatea universităților din țară și este perioada cu cele mai ridicate temperaturi în cursul anului. Astfel, este momentul cel mai propice pentru tinerii din toată țara pentru a pleca într-un sejur la mare sau la munte.

Cu toate acestea, 2.000 de tineri catolici au ales să experimenteze în aceste zile o stare unică, o stare de bucurie continuă în capitala Moldovei. Motoul întâlnirii a fost "Bucurați-vă mereu în Domnul!" (Fil 4,4). Urmând calea lui Cristos, ne-am dat seama că la această întâlnire nu ni se răpește nimic, ci mai degrabă putem trăi adevărata bucurie.

Ce a însemnat INTC 2012 pentru tinerii din Dieceza Romano-Catolică de Oradea?

- "INTC a fost pentru mine o experiență fantastică, am trăit un sentiment aparte în momentul în care am întâlnit oameni cu o gândire asemănătoare cu a mea, bazată pe credința în Isus Cristos. Participarea la acest eveniment m-a ajutat să devin mai optimist, mai deschis față de cei din jur. M-a ajutat să devin mai sigur pe valorile care trebuie să le urmez și să mă bucur cu adevărat de toate frumusețile autentice pe care mi le oferă Domnul" (Jan-Emanuel Ștefancic).

- "Pentru mine INTC a fost o experiență pe care nu o voi uita și care a lăsat amprente adânci în sufletul meu. Pe lângă faptul că mi-a întărit credința în Cristos, m-a învățat cum aș putea să mă implic în voluntariatul creștin" (Iarca-Vlasticska Iabloncic).

- "INTC pentru mine a fost prima experiență de acest gen și a fost una de neuitat, din momentul în care am ajuns la Iași și am participat la momentul de deschidere, până la Liturghia de încheiere. Programele alternative și discuțiile în grupuri au fost foarte interesante: am primit răspuns la foarte multe întrebări și am cunoscut prieteni noi din toată țara" (Ian Slovac).

- "INTC m-a emoționat profund, m-a făcut să mă simt plină de viață, încrezătoare. Doresc să le transmit celor care nu au participat la acest eveniment că, indiferent de greutățile pe care le întâlnim în viață, dacă ne simțim singuri, neajutorați sau doborâți de dificultăți, să nu uităm că Domnul este mereu cu noi și ne îndeamnă să fim bucuroși" (Susana Florentina Takacs).

O ultimă idee din discuțiile avute este aceea că suntem atât de importanți pentru Domnul încât nu avem dreptul să fim triști. Dragi tineri, vă îndemn împreună cu sfântul Paul: "Bucurați-vă mereu în Domnul!"

Iaroslav Zifceac (Aleșd)

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat