Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Campusul "Cu Isus în familia mea"

Iată-ne la sfârșitul unei săptămâni pline de entuziasm și zâmbete, de bucurii și jocuri, de noi prietenii și noi activități pentru copiii din Luizi-Călugăra. Cu greu realizăm, în calitate de animatori, când a trecut această săptămână... Parcă am dori să ne alăturăm corului copiilor care strigă: "Mai vrem o săptămână!" Poate doar puterile care ne-au cam lăsat ne mai țin pe loc.

Ca după fiecare final, se cuvine să împărtășim din bucuria trăită împreună.

Ei bine, ca în fiecare an, copiii au avut parte de spectacol, cateheză, lucru manual, jocuri, bansuri, concursuri și momente de rugăciune doar în câteva ore, în fiecare zi.

Deși furtuna de marți a modificat puțin programul, zilele s-au desfășurat cu același entuziasm.

Zilele de luni până joi ne-au adus împreună pentru a învăța din scenetele jucate de animatori, alături de copii uneori,pe diferite teme (respectul, credința, ascultarea etc.) și din cateheze rolul lui Isus în familiile noastre.

Apoi am continuat cu lucrul la diferite "suveniruri" ce ne ajută să avem și o dovadă materială a timpului petrecut împreună. Jocurile și bansurile ne-au ajutat să ne mai destindem și să ne încălzim pentru concursurile pregătite de organizatori. Zilele s-au încheiat, desigur, cu mulțumirea pe care i-am adus-o lui Isus la sfânta Liturghie.

Deși programată pentru miercuri, ieșirea la pădure de vineri ne-a pus puțin mai mult oasele în mișcare... După o sfântă Liturghie și un drum lung, ne-a așteptat o zi plina de jocuri, dans și concursuri. Și, ca toate momentele, campusul a avut și el un final... După un spectacol pregătit de animatori, elementul mult așteptat ne-a transformat în echipaje bine unite cu un singur scop: găsirea tezaurului. Cu mare veselie, dar și cu o urmă de nostalgie în suflete, am participat la ultima sfântă Liturghie, unde i-am dăruit lui Isus întreaga săptămână reprezentată prin obiectele confecționate la lucru manual.

Campusul de anul acesta ne-a adus și un nou organizator. Părintele Gabriel Bogleș împreună cu pr. Gabriel Enășcuț și sr. Regina au fost alături de copii și animatori, pentru o bună desfășurare a programului. Cei aproximativ 40 de animatori s-au străduit să ofere tot ce au învățat, implicându-se trup și suflet, celor 350 de copii din Luizi-Călugăra. De la "nepoței" la "bunicuți", de la "frați" la "părinți" cu toții am devenit "jucăuși", "hărnicuți", "protectori" și "gospodari" pentru ne simți cu adevărat o familie.

Fie ca această perioadă a verii să fie doar începutul noilor prietenii pe care le-am legat. Așteptăm cu nerăbdare campusul de anul viitor, iar până atunci sperăm să rămânem la fel de tineri și dornici de noi experiențe cu copiii. Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne întărească pe toți.

Monica-Alina Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-14 iulie: Luizi-Călugăra: Campusul "Cu Isus în familia mea"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat