Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mircești: Campus misionar dedicat familiei creștine ca educator al credinței

"Familia, educator al credinței". Familia este sarea pământului, lumina lumii, vestea cea bună între oameni.

Înălțăm cântecul nostru de laudă Domnului pentru toate harurile care a revărsat asupra fiecărui creștin timp de șapte ani de misiune realizați în diferite parohii: trei ani în Galbeni-Bacău și alți trei în Sagna-Neamț, iar anul acesta, prin bunăvoința părintelui paroh Ioan Lungu, în parohia sa "Adormirea Maicii Domnului" din Mircești, județul Iași.

Promotoarele acestui timp special de misiune sunt Surorile Sărace ale Sfântului Iosif, care au invitat și alte congregații: Surorile Maestre ale Sfintei Doroteea și Slujitoarele Duhului Sfânt, pentru a lucra împreună spre binele sufletelor. De la bun început s-a format și Grupul Misionar "Sfântul Iosif", fiind tineri doritori de a împărtăși credința în Cristos tuturor oamenilor de bunăvoință.

Pe parcursul misiunii din perioada 15-22 iulie 2012, la Mircești, s-a realizat în timpul dimineții vizită în familiile credincioșilor, pentru un moment de rugăciune cu toți membrii acesteia. În fiecare zi, după amiază s-au desfășurat cateheze pe grupe de vârstă, unde copiii și adolescenții de la 3 la 18 ani, au fost însoțiți să-l cunoască mai mult pe Cristos. Mare a fost participarea copiilor și la diferitele activități realizate după cateheze: jocuri, bansuri, dansuri, lucruri manuale. Mult mai mult au participat la momentele de rugăciune, mai ales la adorația pentru vocații atât la viața de căsătorie cât și la viața monahală, organizată joi, 19 iulie.

Acest timp de bogăție spirituală s-a încheiat cu sfânta Liturghie de mulțumire pentru toate harurile primite și dăruite fiecărui creștin, după care a avut loc un spectacol pregătit de copiii și adolescenții din Mircești pentru toți enoriașii parohiei. După acest moment festiv a urmat "Divertisment de solidaritate", unde copiii care participau la jocuri, trebuiau să aducă alimente destinate azilului de bătrâni din Roman.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care au colaborat pentru binele mers al acestui campus misionar dedicat familiilor creștine. Domnul să ne binecuvânteze cu harurile de care avem mai multă nevoie pentru a proclama împărăția sa.

Surorile Sărace ale Sfântului Iosif din Roman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-22 iulie: Mircești: Campus misionar dedicat familiei creștine ca educator al credinței


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat