Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mircești: Campus "Vara Împreună" cu Momo

Și în acest an, copiii din Mircești s-au putut bucura de prezența Iosefinilor lui Murialdo, prin minunata lor activitate, "Vara Împreună". Pe parcursul a patru zile toride, între 4 și 7 iulie 2012, au participat 50 de copii și 25 de animatori, câțiva veniți și din satul vecin, Iugani. Nu-l putem uita aici nici de părintele paroh, pr. Ioan Lungu, cel care s-a străduit să iasă cât mai bine această activitate și care a pus la dispoziție spațiile din jurul bisericii.

Tema acestui an al "Verii Împreună", a fost Momo. Prin acest personaj foarte simpatic, copiii au putut înțelege cât de important este să ai un prieten de nădejde și cât de important și prețios este timpul care îl petrecem cu prietenii.

Așa că și aceste patru zile au fost foarte trăite de copii, atât prin jocurile, cât și catehezele pe care animatorii fiecărei ramuri le-au oferit acestora. Nu au lipsit nici cântecele și nici dansurile, acestea distrându-i pe copii și făcându-i mai energici pentru diferitele dueluri dintre echipe.

De altfel, prin acest personaj, Momo, cu toții l-am descoperit pe Isus, cel care s-a dăruit pentru noi, iar timpul pe care ni l-a oferit în cadrul scenetelor este timpul pe care Mântuitorul ni-l dăruie pentru a fi mai aproape de el și nu de a-l risipi în fața calculatorului, televizorului sau stând cu orele la ureche cu telefonul mobil.

Aceste splendide zile s-au încheiat prin oferirea a diferite cadouri pentru copii, iar pentru animatori, pentru efortul depus, o "răcoroasă" înghețată.

Sperăm că aceste zile au fost de bun augur pentru copii, pentru animatori, de ce nu, pentru noi toți ce ne-au făcut să vedem în fiecare dintre noi un sprijin pentru celălalt și un ajutor de nădejde în clipele de dificultate.

Închei aceste rânduri cu câteva versuri dintr-un frumos cântec al "Verii Împreună", care exprimă cât de îndrăgită este această activitate, de către noi toți: "Nu durezi nici măcar o lună / Dragă «Vară Împreună»,/ Dar mi-e dor de tine-un an întreg..."

Fr. Mihai Lazăr, Iosefinii lui Murialdo

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-7 iulie: Mircești: Campus "Vara Împreună" cu Momo


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat