Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: În pagini de ziar

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic aduce anul acesta o noutate. Tinerii pot consulta în fiecare zi "Ecoul bucuriei", ziarul creat special pentru aceste zile. Apare în fiecare din cele patru dimineți și cuprinde informații, rezumate, impresii despre activitățile din zilele precedente, dar și programul actualizat sau prezentările cateheților și celebranților. Este un ziar realizat de tineri, pentru tineri, despre tineri, așa că multe din rândurile ce se regăsesc acolo, sunt chiar gândurile lor.

Primul număr a apărut joi, 28 iulie, urmând să fie patru numere, pentru fiecare din cele patru zile ale INTC, dar se preconizează apariția și a unui al cincilea, la finalul acestui eveniment.

Întrebați cum li se pare această noutate și dacă le este utilă, iată ce au răspuns tinerii:

"Un lucru interesant și bun este faptul că găsești informația despre persoanele care țin cateheza și care prezidează Liturghia. Avem acces mai ușor la informații, mai ales că internetul ne lipsește în aceste zile" (Gabriel, Bacău).

"Îmi place promptitudinea cu care primim informațiile. Întrebările recitite sunt utile și pentru discuțiile în grupuri mici, e mai ușor să facem o reîmprospătare a meditațiilor" (Wonerth Tamas - Timișoara).

"E bine că știm cine ține cateheza, aflăm impresii de la mai mulți tineri, nu doar de la cei pe care îi cunoaștem noi și în felul acesta aflăm și ce gândesc alții" (Georgiana - Bacău).

"Este util rezumatul discuțiilor din ziua precedentă, îmi place că e structurat simplu fiind astfel mai ușor de citit și apoi, îmi plac și pozele. Sunt frumoase" (Robert Grosu - Bacău).

"Este un mod de informare care permite atât participanților de la INTC cât și vizitatorilor să cunoască ceea ce se petrece în fiecare zi la sărbătoarea noastră. Este o idee originală și creativă prin care putem cunoaște opinia fiecărui tânăr venit aici, cum se simte și așteptările sale. Reprezintă, de asemenea, un mijloc eficace pentru a face un rezumat al catehezelor. Un alt avantaj al ziarului este și faptul că la rubrica INFO, intitulată «Ce vom face azi", găsim informații utile despre programul zilei. În acest mod nu ratăm nimic din ce au pregătit organizatorii. Este oglinda eforturilor organizatorilor" (Echipa Info Point).

În editorialul intitulat "Ecoul bucuriei", din primul număr, părintele Cornel Cadar, coordonatorul publicației, scria: "Toți am făcut această experiență. Într-un cadru adecvat, la munte, într-o vale sau la marginea unei păduri, am avut surpriza ca atunci când vorbeam să auzim repetate propriile cuvinte. La început mai tare, apoi din ce în ce mai încet. Cine le repeta? Valea, muntele... cuvintele noastre lăsau urme. (...) Și evenimentele au un ecou al lor: spunem atunci că sunt frumoase, că au răsunet... INTC e un eveniment care lasă urme. Programele din fiecare zi pot să aibă ecou în viața noastră".

Ne-am bucurat să vedem tinerii citind cu interes paginile ziarului și sperăm să fie păstrate cu drag ca amintire după încheierea evenimentului. La urma urmelor, este o parte din fiecare dintre noi.

Bianca Hanganu

* * *

"Ecoul bucuriei", nr. 1
joi, 26 iulie

"Ecoul bucuriei", nr. 2
vineri, 27 iulie

"Ecoul bucuriei", nr. 3
sâmbătă, 28 iulie

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat