Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Drumul rugăciunii, Când viața devine rugăciune și Isus Cristos mi-a dat întâlnire

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Drumul rugăciunii, scrisă de Centrul Misionar "P. de Foucauld" și tradusă din limba italiană de Andrei Adam Motyka. Cartea apare în colecția "Spiritualitate", are formatul 14x20 cm, 152 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 12 lei.

Pentru orice creștin, rugăciunea înseamnă convorbire, dialog cu Dumnezeu. Acest dialog este necesar pentru o continuitate în viața spirituală, pentru supraviețuire în viața spirituală. Însă vedem atâția oameni astăzi care se întreabă: "De unde să încep să învăț a mă ruga?".

Pentru a veni în ajutorul celor care se împiedică în dificultăți cât privește rugăciunea, Editura "Sapientia" le oferă acum cartea "Drumul rugăciunii", care poate să fie un ghid pentru cei care vor să cunoască mai bine rugăciunea creștină.

Cartea începe cu o rugăciune către Maica Domnului: "Binecuvântează, Marie, această muncă, fă să fie cât mai simplă, pe înțelesul tuturor, dar și profundă, completă și concretă". În continuare, autorii oferă câteva sfaturi practice pentru a iniția o școală de rugăciune.

Rugăciunea nu ar mai fi indicată, nu s-ar insista așa de mult pe ea, dacă nu ar fi necesară. De aceea, în următoarea parte a cărții se realizează o analiză a nevoii de rugăciune, a exemplului de rugăciune pe care l-a oferit Isus.

Rugăciunea este un parcurs complex, cu diferite etape de creștere, pe care autorii le identifică ca fiind în număr de cinci: "etapa cuvintelor goale", "când rugăciunea devine monolog", "dialogul", "ascultarea", "iubirea". Dată fiind această complexitate, sunt descrise și zece reguli ce trebuie urmate pentru atingerea scopului rugăciunii.

Cartea este o încurajare pentru cei care întâmpină dificultăți în rugăciune și este recomandată tuturor creștinilor care vor să înainteze în arta rugăciunii, beneficiind de experiența persoanelor care au deja o trăire adâncă a rugăciunii.

Cosmin Cimpoeșu

*

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Când viața devine rugăciune, scrisă de Michel Quoist și este tradusă din limba franceză de Andrei Adam Motyka. Cartea apare în colecția "Rugăciuni creștine", are formatul 14x20 cm, 172 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 15 lei.

Tinerii zilelor noastre au nevoie de modele. Au nevoie de oameni care să le vorbească de la inimă la inimă, cu iubire și înțelegere, au nevoie de oameni care să le pună în lumină potențialul uman și afectiv și care să le arate drumul autentic pentru a ajunge la fericirea și la realizarea de sine.

Societatea contemporană promovează concurența, lupta pentru ascensiunea rapidă în societate, chiar cu orice preț, iar "apostolii" zilelor noastre - mijloacele mass-media - manipulează pur și simplu milioane de tineri, acoperindu-le inima și mintea cu vălul amăgitor al banului și al plăcerii. Însă în acest marasm aparent insondabil, se mai ridică și voci cu adevărat autorizate, cum este cea a părintelui Michel Quoist (1921-1997), un "îndrăgostit incurabil" de tineret și un adevărat tată spiritual pentru milioane și milioane de tineri din toată lumea.

Cartea de față este un extras de texte și reflecții ale autorului, culese din diferite cărți ale acestuia și grupate în șapte capitole. Aceste fragmente alese au fost selectate și culese de către Bernadetta Cantenot, iar firul roșu care le asigură unitatea de conținut este minunata idee (și totodată un profund adevăr de credință) că Iubirea s-a întrupat pentru noi. S-a făcut Om între oameni și a putut fi văzut, ascultat, a trăit printre noi. Prin venirea lui Cristos printre noi, Dumnezeu devine unul de-al nostru, un prieten desăvârșit aflat în căutarea fraților săi pentru a le aduce gratuit pacea și binele.

Această carte ne învață, mai ales pe cei tineri, că fiecare moment din viață, fericit sau mai puțin fericit, poate deveni un moment de rugăciune și de consacrare personală lui Dumnezeu.

O cheie de înțelegere a acestei cărți este rugăciunea. Așadar, "să ne rugăm să nu uităm niciodată că nu există adevărată viață creștină fără un dialog constant cu Dumnezeu în Isus Cristos care ne dă întâlnire în inima vieții noastre, în viața umanității și a Universului".

Pr. Andrei Dumitrescu

*

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Isus Cristos mi-a dat întâlnire, scrisă de Michel Quoist și tradusă din limba franceză de Andrei Adam-Motyka. Cartea apare în formatul 14x20 cm, are 170 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 15 lei.

Tinerețea este vârsta marilor extaze. Dar și a marilor agonii. Este vârsta la care fiecare om se deschide pentru viață, pentru ceilalți. Dar această deschidere cunoaște un parcurs ascendent, o creștere care nu întotdeauna este ușoară, care cunoaște și întrebări, îndoieli, experiențe negative, căutări în deșertul amăgitor al consumului și al plăcerii...

Dar tinerețea este și perioada marilor întâlniri. Este timpul în care se întâlnesc viitorii soți, sau când viitorii preoți și persoane consacrate se dăruiesc lui Cristos și Bisericii sale. Poate părea surprinzător faptul că tocmai Isus Cristos dă întâlnire tinerilor, indiferent de stilul lor de viață și de ceea ce au ales să facă în viața lor?

Da, Isus Cristos, a cărui viață pământească nu a avut decât 33 de ani, vrea să ne întâlnească pe toți, dar într-un chip deosebit pe cei tineri; el, a cărui inimă tânără a bătut intens pentru fiecare om, vrea să se întâlnească cu cei tineri. Tinerii din zilele noastre, care par atât de dezorientați, sunt invitați să se întâlnească cu cel mai excepțional tânăr al tuturor timpurilor, singurul prieten care le poate stinge setea de respect, de afirmare, de iubire care arde inima fiecărui tânăr.

În fața lui Cristos nimeni nu se poate ascunde, în fața inimii Mântuitorului orice inimă se deschide, mai devreme sau mai târziu, pentru a primi iubire și liniște. De aceea, să acceptăm cu toții invitația lui Cristos de a veni la întâlnirea cu el, după cum ne îndeamnă și autorul, renumitul preot francez Michel Quoist, în cartea de față.

Cartea de față este un apel la eroism, un îndemn la perfecțiune, la a merge în întâmpinarea lui Cristos și a merge alături de el în încercările vieții. Scrisă cu inima, această carte se adresează inimilor și le orientează spre adevăratul prieten al oricărui tânăr - Isus Cristos.

Pr. Andrei Dumitrescu

* * *

Drumul rugăciunii
Centrul Misionar "P. de Foucauld", Ed. "Sapientia", 2012, ISBN 978-606-578-064-4, 14x20 cm, 152 p., 12 lei

Când viața devine rugăciune
Michel Quoist, Ed. "Sapientia", 2012, ISBN 978-606-578-066-8, 14x20 cm, 172 p., 15 lei.

Isus Cristos mi-a dat întâlnire
Michel Quoist, Ed. "Sapientia", 2012, ISBN 978-606-578-065-1, 14x20 cm, 170 p., 15 lei

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 44.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat