Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Dilema tânărului

Tânărul creștin se confruntă zilnic cu o mare dilemă. Cum să fie un bun creștin și, în același timp, cum să se integreze într-o societate care nu este creștină? Pe de o parte, este conștient că această viață nu este totul și că trebuie să se pregătească pentru cea viitoare, dar, pe de altă parte, trebuie să se implice în mediul în care trăiește.

Analizând situația, putem observa că avem trei atitudini în fața acestei dileme. Unii își înăbușă gustul pentru sensibil și se interesează de scopuri pur religioase. Ei vor încerca să trăiască într-o lume îndumnezeită, excluzând cât mai multe preocupări lumești. Alții se vor îndepărta cu totul de învățătura evangheliei și vor duce o viață care li se pare omenească și adevărată. A treia atitudine este duplicitatea. Când merg la biserică sunt pioși, iar când sunt în societate se comportă ca niște păgâni.

În fața acestei situații există două soluții care pot corecta deviațiile. O primă soluție ar fi: acțiunea umană are valoare sau nu în funcție de intenția cu care este săvârșită. Astfel ceea ce dă valoare acțiunilor tale este conformitatea cu voința lui Dumnezeu. Lucrurile de pe acest pământ nu-ți sunt date decât ca pietre de încercare prin care să îți purifici spiritul și sufletul.

Cea de-a doua soluție este desăvârșirea celei dintâi. Conștiința că ceea ce faci conform cu voința lui Dumnezeu contribuie la construirea împărăției lui Dumnezeu. Astfel sfințim activitatea noastră și ne sfințim și pe noi. Ne simțim implicați în istoria mântuirii.

Creștinii sunt chemați să construiască o lume mai bună. Ei sunt sarea acestei lumi. și pot da gust acestei lumi prin mărturia personală. În aceste zile de har noi tinerii suntem chemați să construim o lume mai bună și să dăm mărturie despre bucuria noastră care își are izvorul în Dumnezeu.

"Toate să le faceți spre slava lui Dumnezeu"! (1Cor 10,31)

Claudiu Bulai

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat