Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Mesajul adresat tinerilor de card. Stanislaw Rylko, președintele Consiliului Pontifical pentru Laici

Mesajul pentru tinerii români reuniți la Iași cu ocazia Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic 2012

Iubite episcop Gherghel, iubiți confrați în episcopat, iubiți preoți, iubiți responsabili cu pastorația tinerilor, iubiți tineri!

Înainte de toate aș dori să felicit pe toți cei care au colaborat la organizarea Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic din România, eveniment care are loc o dată la trei ani și care adună tinerii din toate diecezele romano-catolice și eparhiile greco-catolice din țară. Cât este de important pentru tineri să știe că au păstori și educatori care știu să se ocupe de temerile lor și sunt capabili să dea un răspuns la setea lor spirituală și la întrebarea de sens, mai ales în momente dificile!

Vouă, tinerilor, permiteți-mi să vă spun că nu trebuie să uitați niciodată că sunteți protagoniști importanți și de neînlocuit ai vieții și ai misiunii Bisericii. Fericitul Ioan Paul al II-lea spunea: "Biserica privește tinerii; Biserica, în mod special, se vede pe sine în tineri - în voi toți și împreună în fiecare dintre voi" (Scrisoarea apostolică pentru tinerii din lume, 1985, nr. 15). În voi, tinerii, Biserica găsește în mod constant capacitatea de a se minuna în fața misterului și entuziasmul care duce la scopuri mereu noi. Această întâlnire națională trebuie să sporească în voi conștiința că sunteți parte integrantă a Bisericii, să vă facă să vă simțiți protagoniști ai vieții sale și întăriți de confirmarea că nu sunteți singuri.

În aceste zile amintiți-vă de cuvintele pe care Sfântul Părinte vi le-a adresat cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului desfășurată la Madrid și meditați asupra temei mesajului pe care Sanctitatea Sa l-a rostit tinerilor în Duminica Floriilor 2012: «Bucurați-vă mereu în Domnul!» (Fil 4,4). Putem constata astfel că Întâlnirile Mondiale ale Tineretului au ecou puternic în comunitățile creștine vii și că acestor evenimente le este dată o continuitate în viața de zi cu zi a tinerilor, ajutându-i să "digere'' conținutul astfel încât să fie hrană pentru viața lor. Pastorația tinerilor devine astfel efort constant și perseverent de inițiere creștină și de educație a noilor generații de tineri la credință.

În aceste zile la Iași veți primi și o copie a catehismului Youcat tradus în limba română. În prefața cărții, Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea le spune tinerilor: «Trebuie să cunoașteți ceea ce credeți; [...] da, trebuie să fiți cu mult mai profund înrădăcinați în credința generației părinților voștri, pentru a putea rezista cu forță și hotărâre la provocările și la tentațiile din acest timp».

Frumusețea credinței este o temă ce se regăsește des în discursurile Papei, care nu încetează să-i invite pe tineri să trăiască credința ca bucurie, al cărei izvor este certitudinea de a fi iubiți de Dumnezeu și care crește în măsura în care este împărtășită.

Vă doresc să aveți în timpul acestei întâlniri această experiență a bucuriei care se naște din întâlnirea cu Cristos, pentru a putea da mărturie apoi cu entuziasm și prietenilor voștri, în diferitele locuri în care vă găsiți.

Card. Stanislaw Rylko,
președintele Consiliului Pontifical pentru Laici

Traducere de Alexandra Cojan și Tereza Bejan

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat