Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Animatorii - un ajutor pentru tineri

Animatorii grupurilor de discuții ale Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic împreună cu părintele Petru-Sebastian Tamaș și catehetul zilei, părintele Ieronim Iacob, s-au întâlnit vineri, 27 iulie 2012, la începutul zilei, pentru a face verificarea după prima cateheză. Grupurile de discuții reprezintă continuarea catehezelor, în care tinerii, împreună cu animatorul, discută pe baza întrebărilor propuse de către catehetul zilei.

La întâlnirea de verificare a animatorilor, părintele Ieronim le-a vorbit despre importanța găsirii unor tehnici de păstrare a bucuriei, în aceste timpuri, când totul se consumă cu repeziciune: se leagă prietenii rapide, apoi se sting repede și nu se gustă adevărata bucurie, bucuria cunoașterii. Este foarte importantă motivația, căci doar astfel trecem peste greutăți și oboseală. Nu trebuie să uităm că noi îl avem pe Cristos și de aceea facem totul din convingere.

Animatorii sunt foarte importanți pentru buna înțelegere a catehezei. Din acest motiv, i-am întrebat cu ce impresii au rămas după prima cateheză și cum au decurs discuțiile în grupuri.

  • "Sunt foarte mulțumit că tinerii din grup sunt de aceeași vârstă, căci se comunică mai bine. M-a bucurat faptul că în grupul nostru a reieșit, din partea lor, importanța spovezii pentru viața noastră. Sunt foarte interesați atât de tema catehezei, cât și de a se cunoaște între ei: diferența între dieceză și eparhie, dintre rit latin și bizantin" (Nicodim, Maramureș).

  • "În grupul meu am constatat multă deschidere, au fost interesați de temă, se citește în inima lor căutarea bucuriei. Deseori caută bucuria în lucruri inutile, așa că le-am sugerat să îi trimită un SMS lui Isus pentru a le da bucuria adevărată, să insiste să o ceară, să îl ceară pe Isus" (Sora Monica, Iași).

  • "Eu sunt animator la un grup de adolescenți. Începutul a fost mai greu, pentru că nu se cunoșteau între ei, dar a avut cineva curajul să ia inițiativa. La început ne-am cunoscut și apoi s-au implicat toți în discuție. La sfârșit am luat prânzul împreună și le plăcea foarte mult să se audă unii pe alții, cu accente diferite. Au concluzionat că bucuria este într-adevăr de la Dumnezeu" (Sora Maria, Bacău).

  • "Grupul a fost format mai mult din băieți. Au fost mai timizi la început. Fetele au fost mai deschise. Fiecare a povestit experiențe din viața lui, despre cum să găsești și să păstrezi bucuria. Concluzia a fost că trebuie un anumit efort și o anumită experiență" (Marius, Baia Mare).

  • "Am în grupul meu tineri deschiși, comunicativi, doi-trei mai timizi care vorbesc mai greu. Sunt tineri din toată țara. Ieri am fost mulțumit. Sperăm ca azi să aprofundăm mai mult tema" (Virgil, Baia Mare).

Alexandra Cojan și Ana-Maria Blaga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 iulie: INTC Iași: Cum să păstrăm bucuria? Cateheza a doua cu pr. Ieronim Iacob

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat