Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Ce frumos este omul dacă știi să-l iubești!

Un cor de sute de glasuri au intonat aceste cuvinte la sfârșitul sfintei Liturghii celebrată în rit bizantin în cea de-a treia zi a Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic (INTC), vineri, 27 iulie 2012.

Plini de bucurie, cu privirile spre cer și spre cei de alături, marea de tineri participanți, alături de persoanele consacrate și de voluntari, au emanat bucurie prin ochi și zâmbete. Și într-adevăr, suntem aici, la Iași, mai plini de viață ca niciodată, cu chipul vesel și sufletul plin de dragoste.

Nici nu ai cum să nu zâmbești când vezi atâția oameni dragi în preajmă, nici nu ai cum să stai pe margine și să-i privești veselindu-se, fără să încerci măcar să te apropii și să te alături lor. E ca și cum o mână invizibilă te atrage, și intri și tu în rândul lor. E, parcă, altă lume. Și, într-un fel, este. Pentru că aici, la INTC, Cristos e prezența permanentă care-i ține pe tineri aproape și care-i îmbracă în zâmbete și iubire: iubire pentru viață, pentru oameni, pentru tot ce-i înconjoară.

"Am venit aici fără să știu că mă voi simți atât de... altfel. Locul ăsta are ceva aparte. Oamenii de aici știu să se apropie de tine, să te facă să-i simți lângă tine așa cum ai nevoie în orice moment al zilei. Știu să iubească. Și de asta avem nevoie. Avem nevoie de iubire ca să creștem. Vă mulțumim că ne construiți atât de frumos această amintire!", ne-a mărturisit Alex (Maramureș).

Într-adevăr, pentru toți cei prezenți la Iași, zilele acestea sunt zile de poveste. Oameni care nu se cunosc își zâmbesc și se salută, râd și povestesc, ca și cum se cunosc dintotdeauna. Cristos ne leagă pe toți, membri ai aceleiași familii, un singur trup, cu spiritul plin de bucurie. Suntem modele ale bucuriei sale, mai întâi prin prezența noastră aici, și apoi prin mesajul pe care-l vom duce mai departe.

"Paradisul INTC", așa cum au ajuns participanții să-l numească, devine, cu fiecare zi, un vis împlinit. Am ajuns la jumătatea drumului. Suntem siguri că și ceea ce va urma ne va întări ca persoane ale lui Dumnezeu, ne va forma buni mesageri ai bucuriei sale și ne va ajuta să dăruim și noi, la rândul nostru, din iubirea lui nemărginită.

Raluca Cocuț

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat