Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: "Zâmbiți un pic mai mult". Interviu cu tinerii din București

În aceste zile deosebite mulți tineri și-au mutat locuința la Iași. Printre cei prezenți, grupul celor din București s-au remarcat prin pălărioarele lor simpatice. Am intrat în vorbă cu ei și trei dintre ei s-au oferit să răspundă la câteva întrebări. În continuare redăm discuția avută cu Simona Farcaș, Valentin Petrilă și Ciprian Bradu.

La ce v-ați gândit când ați auzit vorbindu-se pentru prima dată de posibilitatea de a veni la Iași pentru Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic?

Pentru mine a fost o veste minunată având în vedere că abia am împlinit 16 ani și nu am mai participat până acum la astfel de întâlniri. Am fost foarte entuziasmat când am auzit de această posibilitate. Până acum am auzit despre INTC doar din relatările celor mai mari. De aceea, vestea posibilității de a veni la INTC am primit-o cu entuziasm și bucurie.

• Am văzut că ați venit în număr mare la Iași. De ce ați făcut această alegere?

În primul rând a fost o surpriză frumoasă și pentru noi să vedem că ne-am strâns un grup atât de mare. Nu ne așteptam, mai ales că în această perioadă tinerii au avut de susținut examenul de Bacalaureat, iar apoi examenele de admitere la facultate. Chiar au existat cazuri în care unii au ajuns mai târziu la acest eveniment pentru că au trebuit să se înscrie la facultate, dar care totuși au sosit pentru că și-au dorit acest lucru. Cred că alegerea noastră e mai mult decât entuziasm, este ceva divin.

• Suntem deja la sfârșitul primei zile a INTC 2012 și ați luat deja contact cu programul. Ce v-a impresionat cel mai mult astăzi?

Pe mine m-a impresionat cel mai mult momentul când s-a făcut împărțirea pe grupuri mici de cateheză. Fiind un grup mic, de 15-16 persoane, am putut aprofunda mai bine tema propusă la cateheză. Până acum acest lucru m-a impresionat cel mai mult, dar aștept cu interes și Festivalul bucuriei din această seară.

• La sfârșitul unei zile de INTC ce le-ați spune celor prezenți aici?

Unora le-aș spune să fie prezenți la programul de cateheze, altora le-aș transmite să fie mai entuziaști pentru că mă influențează și pe mine și celor câtorva care au mai rămas le-aș spune să zâmbească un pic mai mult.

• Cu siguranță astăzi ați participat la cateheze și mese rotunde. Cu ce gând ați rămas?

Mi-a rămas întipărit în minte cuvintele de la cateheză, ale pr. Cornel Cadar, care ne-a spus că noi, cei prezenți aici, am fi ales calea cea strâmtă care duce la mântuire, nu pe cea largă, care duce la pieire și că suntem apreciați pentru asta. Mă bucur că fac parte din acest grup. Mi-au plăcut aceste cuvinte și m-am simțit încurajată.

• Ce le-ați transmite celor de acasă?

Le-aș transmite în primul rând mesajul acestui eveniment: să fie bucuroși. Să încerce ca și în momentele dificile să zâmbească și să rămână fericiți. De asemenea, le-aș recomanda ca data viitoare să nu mai rămână acasă, ci să vină la locul evenimentelor. Mai au o șansă duminică, când sunt așteptați toți tinerii doritori.

Claudiu Bulai

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat