Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Descoperind Grădina Copou, cu standuri de prezentare

În aceste zile ale INTC-ului, anumite asociații și edituri au binevoit să pună la dispoziția tinerilor informații despre ele, dar și posibilitatea de a beneficia de anumite reduceri la produsele lor.

În spațiul activităților comune în partea stângă, descoperim standul Editurii "Sapientia", editură a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" Iași (ITRC). Printre noutățile editoriale publicate se numără și primele trei volume din Vechiul Testament, traduse de părintele Alois Bulai și părintele Eduard Patrașcu, precum și Youcat. Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri. Cu ocazia INTC, această editură oferă semnificative reduceri.

Pășim prin Parcul Copou, cel mai vechi parc din Iași, și descoperim în partea stângă standul Asociației "Darul Vieții", asociație care promovează sfințenia vieții și a familiei după învățătura Bisericii Catolice. Puțin mai înainte găsim pe partea dreaptă standul Federației Acțiunea Catolică din România, asociație de laici aflați în slujba Bisericii în colaborare cu păstorii ei.

Pe aleea care duce spre Obeliscul Leilor, în partea dreaptă, întâlnim standul Theresianum, stand care, prin vânzarea obiectelor religioase, tricouri și șepci cu logo-ul INTC 2012, sprijină Centrul Misionar Diecezan Iași. Imediat, pe partea dreaptă, se află standul Editurii Arhepiscopiei Romano-Catolice de București, dedicat promovării învățăturii Bisericii Catolice.

Mergând înainte, pe partea dreaptă, putem afla informații despre asociația ADSIS, cu sediul în Nicolina 2, în Iași, asociație care desfășoară activități educative cu copiii. Pe partea stângă descoperim noutățile Editurii "Pauline", cu sediul în București, editură care promovează creșterea persoanei din punct de vedere spiritual și uman.

Tot pe partea dreaptă găsim standul Asociației "Radio Maria" din România, asociație care promovează viața spirituală a creștinilor catolici.

Putem sprijini aceste asociații prin cumpărarea materialelor prezente la standurile lor sau prin încurajarea și rugăciunea noastră, pentru ca tot ceea ce ele realizează să fie pentru slava lui Dumnezeu și spre binele aproapelui.

Bernadeta Farțade-Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 iulie: INTC Iași: Standuri de prezentare

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat