Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: De unde ne luăm bucuria? Impresii după prima cateheză

Catehezele INTC 2012 au debutat cu tema "De unde ne luăm bucuria?", ocazie cu care pr. Cornel Cadar, catehetul zilei de joi, 26 iulie 2012, a lansat o provocare tinerilor participanți, invitându-i să mediteze la adevărata bucurie și la izvorul bucuriei fiecăruia dintre ei. Am cules câteva gânduri legate de bucurie de la participanții la această cateheza de joi.

Când ați simțit cea mai mare bucurie?

"Când am devenit seminarist". (Ștefan, Iași)

"Când nu aveam griji, când aveam sufletul plin de pace. Sunt plină de bucurie atunci când sunt împăcată cu ceilalți, cu mine însămi și cu Dumnezeu. Sunt bucuroasă atunci când fac ceva nou și simt că am mai învățat ceva, că am pășit înainte". (Celina, Bacău)

"Când am devenit preot". (Pr. Daniel Bulai, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București)

"Acum câteva zile, când am intrat la Universitatea «Alexandru-Ioan Cuza», Facultatea de Litere". (Andra, Onești)

"Cea mai mare bucurie a mea a fost când am cântat cu formația de pop-rock în care activez (numită «Switch») și, mergând pentru prima dată la un concurs național destinat formațiilor de acest gen, am obținut două premii întâi". (Andreea, Onești)

"Când l-am cunoscut cu adevărat pe Isus". (Camelia, Galbeni)

"Anul trecut, când am cântat la Cacica alături de tinerii din parohia mea". (Bogdan, Onești)

Într-o tabără de consiliere vocațională pentru tineri, când le-am putut fi de ajutor acestora văzând entuziasmul și interesul lor pentru dezvoltarea personală. (Laura, Răchiteni)

Când sunteți fericit cu adevărat?

"De fiecare dată când cânt la cor". (Andrei, Iași)

"Cea mai mare bucurie a mea o reprezintă familia și prietenii". (Lavinia, Cluj)

"Când sunt împreună cu cei dragi". (Emanuela, Pildești)

"Cea mai mare bucurie a mea este că gândesc". (Costi, Pitești)

Impresii de la cateheză

"Mi-a plăcut că s-a vorbit despre ideea de a fi fericit și de faptul că trebuie să profităm de ceea ce avem de la Dumnezeu". (Alexandra, Cluj)

"Mi-a plăcut modul părintelui Cornel Cadar de a ne capta atenția și de a da exemple din viața de zi cu zi". (Simona, Maramureș)

"M-a impresionat mult exemplul părintelui Vasile Petrișor, cu trandafirul care, deși are spini, continuă sa mai facă boboci". (Robert, Bacău)

"Ne-a plăcut mult la grupul de discuții faptul că am fost împreună, am cunoscut persoane noi, am ascultat alte păreri decât ale noastre și fiecare din grup a avut răbdare cu ceilalți. Ne-a mai plăcut că părintele Cornel Cadar ne-a dat exemple simple, din viața de zi cu zi, legate de bucurie și ne-a impresionat exemplul fetiței care, în ciuda defectului său, s-a împăcat cu sine însăși". (Bianca, Ramona, Andreea, Satu Mare)

"Ne-a plăcut că la cateheză s-a vorbit despre bucurie din mai multe puncte de vedere și ne-am reamintit că bucuria vine din lucruri mărunte, cum ar fi darul de a ne putea trezi dimineața. La grupul de discuții am ascultat păreri din diferite părți ale țării și am descoperit că și alții au aceeași bucurie ca a noastră". (Mihaela și Maria, Cluj)

"Eu sunt coordonatoare la un grup de discuții format din adolescenți, pe care am încercat să îi provoc cu întrebări deschise pentru a se simți ascultați și primiți de grup. Este important să îi apreciezi, să le spui «bravo» pentru curajul de a vorbi despre experiențele lor. A fost plăcut că se completau unii pe alții, ceea ce este un semn al faptului că grupul a început să se închege". (Sora Angela, Iași)

"Catehezele îmi plac întotdeauna, pentru că mă ajută în formarea caracterului meu, cunosc persoane noi și se creează relații de prietenie care durează și după această întâlnire". (Alexandru, Cugir)

"Mi-a plăcut grupul de discuții pentru că ne-am împărtășit experiențele personale, ne-am cunoscut și a fost o atmosferă frumoasă între noi". (Csaba, Cluj)

Alexandra Cojan și Ana-Maria Blaga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 iulie: INTC Iași: "De ce te trezești dimineața?" Relatări din discuțiile în grupuri mici

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat