Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Jurnal de voluntar - ziua 3 - miercuri, 25 iulie

Ce repede trece timpul! Deja sunt trei zile de când lucrăm la construirea acestei minunate sărbători! Astăzi a fost ziua cea mai frumoasă și cea mai agitată în același timp: au sosit participanții! Cu mic cu mare, cu valize și rucsacuri, au "mărșăluit" grupuri grupulețe către complexele studențești din frumosul Copou.

În timp ce tinerii participanți se odihneau, noi, voluntarii, lucram mai ceva ca albinele și furnicile la ultimele detalii înainte de momentul de deschidere. Toți voluntarii alergau din stânga în dreapta să cazeze, să îndrume și să conducă participanții, să-i pozeze și să adune gânduri și impresii; unii au ajutat la partea logistică, alții la aranjarea scenei și multe, multe alte mărunțișuri vizibile numai din culise.

Însă din momentul în care prezentatorii au luat microfoanele în mâini și au salutat tinerii, am știut cu toții că nici dacă am vrea, nu am mai putea scăpa. Dar cum să vrem să scăpăm când singurul nostru scop este acela de a ne bucura în Domnul? Știm că orice inconveniență, orice greutate și orice obstacol va fi îndepărtat, atâta timp cât există o credință tare în Domnul; iar această credință ne unește și ne îmbogățește pe toți la această sărbătoare.

Momentul de deschidere de miercuri seara a fost și pentru noi un mare prilej de fericire. După discursurile preoților și cele ale autorităților locale, ne-am bucurat și noi de prezența doamnei Sofia Vicoveanca. Am dansat în hore alături de participanți, am aplaudat împreună și ne-au zâmbit sufletele laolaltă, iar cuvintele dânsei ne-au umplut inima de entuziasm și de fericire.

Seara s-a încheiat cu zâmbete și veselie pe fețele tuturor și cu o plimbare lină înapoi spre cămine. Așteptăm cu nerăbdare să gustăm și mai mult din bucuria pe care ne-o oferă Domnul în zilele ce vor urma!

Ștefania Baciu

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat