Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mărgineni: Vara Împreună

O nouă "Vara Împreună", o nouă săptămână de educație și distracție!

Ca și în anii precedenți, "Vara Împreună" nu a lipsit din vacanța copiilor. Acest campus a adunat in curtea bisericii noastre un număr de 150 de copii alături de 40 de animatori, în perioada 16-22 iulie 2012.

Vremea a ținut cu noi astfel încât am avut parte de zile călduroase și pline de distracție și entuziasm pentru toți participanții.

Au fost multe jocuri, însă nu au lipsit momentele de formare, precum catehezele, sceneta și participarea la sfânta Liturghie. Toate cele patru echipe "Buburuzele" (echipa roșie), "Pika-ciu" (echipa galbenă), "Dragonii" (echipa verde) și "Meduzele" (echipa albastră) au concurat pe tot parcursul acestei săptămâni pentru a câștiga puncte astfel obținând cupa și marea comoară.

Cei care s-au hotărât să participe la acest campus au realizat că au avut mult mai mult de câștigat: și-au făcut prieteni noi, și-au dezvoltat abilitățile practice, au învățat să îl cunoască mai bine pe Isus aflând mai multe despre învățăturile sale. Apropiindu-se de el, au descoperit care este adevărata importanța a celor din jur și cum să ne comportăm corect cu ceilalți. Laboratoarele au fost și ele importante fiindcă toți copiii și-au dezvoltat abilitățile practice și au reușit să confecționeze diferite lucruri noi.

Tema din acest an al campusului a fost "Cu Isus în familia mea". Am aflat care este rolul și importanța lui Isus în familiile noastre, cum ne putem transmite și demonstra iubirea noastră pentru El prin intermediul persoanelor din jurul nostru, respectându-le și ajutându-le întotdeauna. Catehezele s-au desfășurat cu ajutorul preoților si animatorilor, aceștia reușind să le transmită copiilor mesaje pentru formarea și corectarea comportamentului lor. Am avut parte și de o zi în care copiii au ieșit la pădure unde s-au putut relaxa și juca în liniștea și frumusețea naturii.

Acest campus s-a încheiat în seara de sâmbătă când a avut loc serata unde au fost invitați și părinții pentru a vedea momentele artistice pentru care au muncit copiii toată săptămâna și am aflat cu toții care este echipa câștigătoare, respectiv cea roșie, "Buburuzele".

Cu ajutorul acestei săptămâni am reușit să demonstrăm copiilor că se pot distra și în alte moduri nu doar stând în fața calculatorului, televizorului sau tot timpul cu telefonul în mână, ci petrecând mai mult timp cu ceilalți copii de vârsta lor și împreună să învețe lucruri noi și folositoare care îi vor ajuta la formarea unui comportament potrivit. A fost o experiență de neuitat atât pentru copii cât și pentru animatori, iar în anul următor, sperăm să retrăim asemenea momente pline de bucurie și să învățăm alte lucruri noi !

Mulțumim preoților, animatorilor și tuturor binefăcătorilor care au contribuit la reușita acestui campus.

Giorgiana Hazu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-22 iulie: Mărgineni: Vara Împreună


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat