Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman (IBP): Campus pe drumuri de munte

Și în acest an, șaptesprezece tineri din Parohia "Isus, Bunul Păstor" din Roman, însoțiți de părintele paroh Francisc Fărcășel, au plecat în căutarea aventurii, pentru trei zile, într-un campus, în perioada 16-18 iulie 2012.

În dimineața zilei de 16 iulie, la ora 6, după ce am pus la punct ultimele detalii, am pornit la drum. Eram obosiți, dar avântați și energizați de gândul că aveam să petrecem niște zile excepționale, pline de voie bună.

Ajunși la Brașov, am fost la Parc Aventura, unde ne-am învins temerile, parcurgând trasee de diferite niveluri de dificultate, după care ne-am destins la Paradisul Acvatic, unde am putut opta pentru înot, saună sau volei. Seara am instalat corturile la Camping Dârste, unde, după ce am mâncat, am conversat până noaptea târziu.

Următoarea zi, după micul-dejun, ne-am făcut bagajele și am plecat spre lacul Sfânta Ana. Până la destinație am parcurs un drum de aproximativ două ore, oprind între timp la un supermarket, pentru a ne aproviziona. Am campat, după care ne-am organizat: în timp ce fetele au pregătit supa, băieții au adus apă de la fântână și lemne din pădure pentru foc. După masă, ne-am decis să mergem să vedem lacul mai îndeaproape, iar unii dintre noi, în pofida faptului că afară era puțin mai frig, ne-am făcut curaj și ne-am dus la bălăcit. Seara ne-am pregătit pentru un grătar, iar după aceea ne-am adunat în jurul focului, unde am cântat, am dansat, dar nu au lipsit nici momentele de rugăciune, pentru că, înainte de a merge la culcare, ne-am rugat sfintei Fecioare Maria un Rozariu, putându-i mulțumi astfel pentru că ne ocrotește și are grijă de noi.

Miercuri, vremea a fost mai frumoasă decât în ziua precedentă, lucru care ne-a bucurat nespus. După micul-dejun, am avut program liber, iar între timp părintele paroh s-a dus să facă aprovizionarea. După prânz, ne-am dus din nou la lac, unde, datorită vremii prielnice, cei mai mulți au intrat în apă, în timp ce restul au stat la bronzat. Apoi am strâns corturile și am pornit spre casă. Pe drum, ne-am oprit la muntele Puturosu, unde se află Grota Sulfatară (Sulfuroasă), loc de tratament pentru bolnavii de TBC. Cu puțin timp înainte de miezul nopții, am ajuns acasă, mai obosiți decât la plecare, dar cu mai multă experiență și amintiri plăcute.

Mulțumim părintelui paroh pentru că s-a ocupat de noi, celor care și-au oferit din timpul lor pentru a ajuta la pregătirea celor necesare pentru masă, tuturor tinerilor pentru participare, dar mai ales lui Dumnezeu, care s-a îngrijit de noi și ne-a ajutat ca și în acest an, să fie posibilă realizarea acestui campus.

Mădălina-Maria Mitricioaei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-18 iulie: Roman (IBP): Campus pe drumuri de munte


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat