Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: De ce vrei să fii voluntar?

A început Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic la Iași, zile așteptate de tineri pentru experiențele pe care le vor trăi, dar și zile în care ne dorim o reîmprospătare a vieții Bisericii. Din parohia noastră sunt deja prezenți șase tineri voluntari, de asemenea, sunt patru participanți la toate zilele, plus alți tineri care vor participa la ultima zi când va fi și ziua diecezană a tinerilor. La plecare, am solicitat voluntarilor să răspundă la doua întrebări.

De ce vrei să fii voluntar?

"Vreau să fiu voluntar la INTC deoarece doresc ca astfel să îmi arăt devotamentul meu față de Dumnezeu și față de Biserică. Acest gest vreau să însemne un mare mulțumesc adus lui Isus pentru tot ce face zilnic pentru mine. Pentru că au fost câteva neînțelegeri și am reușit să mă înscriu în ultimele momente, am simțit că Domnul chiar mă vrea acolo în aceste zile". (Elena Cobzaru)

"Vreau să particip la INTC pentru că acolo găsesc un mod mai frumos de a socializa cu ceilalți tineri". (Diana Baratu)

"Participând și la Baia Mare la INTC, m-a atras ideea de a fi voluntar într-o astfel de circumstanță tocmai pentru a petrece cât mai mult timp împreună cu ceilalți voluntari și participanți, pentru a face cât mai multe pentru cei din jur, ca toți să se bucure împreună de aceste zile și momente atât de speciale ale INTC". (Andreea Ghiuzan)

"Vreau să particip la INTC ca să capăt mai multă experiență și ca să-mi fac noi prieteni". (Mădălina Mitricioaie)

"Vreau să fiu voluntar pentru că îmi place să fac lucruri noi, pentru că prin voluntariat învăț să fiu mai responsabilă, îmi fac noi prieteni și mă mai și distrez". (Alexandra Benchea)

"Vreau să fiu voluntar la INTC pentru a cunoaște oameni noi, lucruri noi și pentru a dobândi mai multă experiență în domeniul voluntariatului și a slujirii lui Dumnezeu și față de aproapele". (Andreea Pal)

"Vreau să fiu voluntar deoarece îmi doresc să capăt experiență, să învăț să fiu deschisă în fața lucrurilor noi și să îmi fac prieteni noi". (Amalia Sescu)

"Doresc să fiu voluntar la INTC pentru că îmi doresc să fiu mai mult în slujba Bisericii. Mă angajez în aceste zile să fiu responsabilă și să capăt mai multă experiență". (Iulia-Georgiana Olteanu)

"Îmi doresc să particip la INTC pentru că este un eveniment de o importanță majoră la care participă un număr mare de tineri. Astfel am ocazia să interacționez pentru a cunoaște noi persoane și a lega noi prietenii". (Gabriel Ghiuzan)

"Îmi place să fiu într-un grup de tineri, să aflu păreri noi și cum trăiesc ei credința; vreau să-mi fac noi prieteni". (Carmena Erdeș)

Ce aștepți de la aceste zile?

"Sincer, am așteptări destul de mari. Sper să fie o experiență de care îmi voi aminti peste ani. Mi-aș dori ca Isus să reverse asupra mea bucuria sa în aceste zile și să mă întorc acasă plină de recunoștință cu o angajare reînnoită". (Elena Cobzaru)

"Sper ca după aceste zile să devin o persoană mai bună și să învăț lucruri noi". (Mădălina Mitricioaie)

"Îmi doresc ca în aceste zile să pot întâlni cât mai multe persoane cu care să leg noi prietenii, să am parte de noi experiențe și să simt cu adevărat bucuria de a mă implica, de a face ceva pentru ceilalți și împreună cu toți cei ce vor fi prezenți la INTC". (Andreea Ghiuzan)

"De la aceste zile aștept să capăt mai multă experiență și să pot lega noi prietenii, pentru a socializa cu cât mai multe persoane. Îmi doresc să devin o persoană mai bună și mult mai apropiată de domeniul voluntariatului". (Alexandra Benchea)

"Mă aștept să îmi eliberez sufletul de unele lucruri și ca prin activitățile pe care le voi face să mă apropii mai mult de Dumnezeu". (Diana Baratu)

"Să-mi întăresc mai mult credința; să învăț lucruri noi; să aduc noi idei în parohie. Sper să fim mai uniți când ne întoarcem". (Carmena Erdeș)

"De la aceste zile aștept să leg noi prietenii și să capăt mai multă experiență în ale voluntariatului". (Andreea Pal)

"Mă aștept ca în aceste zile să cresc în credință". (Amalia Sescu)

"Vreau ca în aceste zile să trăiesc fiecare activitate la maxim alături de ceilalți tineri. Va fi o experiență din care cu siguranță voi învăța foarte multe lucruri". (Gabriel Ghiuzan)

"Îmi doresc ca această experiență să mă ajute să mă maturizez. Aștept ca aceste zile să îmi ofere energie pentru încă o perioadă de slujire lui Dumnezeu". (Iulia-Georgiana Olteanu)

Vă mulțumim pentru timpul acordat și vă dorim zile rodnice și frumoase!

Redacția revistei parohiale "Raze de speranță" din Roman

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat