Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: "Munca departamentului logistic". Interviu cu pr. Florin-Petru Sescu

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) Iași 2012 este în plină desfășurare. Pentru a afla mai multe despre organizarea acestui eveniment de anvergură, i-am adresat câteva întrebări pr. Florin-Petru Sescu, viceresponsabil al INTC și responsabil al departamentului logistic.

• V-am văzut foarte ocupat în aceste zile. Ce presupune, de fapt, departamentul logistic?

Este un departament foarte vast, însumând tot ceea ce înseamnă organizare din punct de vedere tehnic - mă refer aici la înscrierea și cazarea participanților în căminele studențești. Urmează punctele de informare, "info point", unde există voluntari care îndrumă și ajută participanții la INTC cu toate informațiile necesare. Avem, de asemenea, în subordine tot ceea ce ține de servirea mesei, de procurarea alimentelor, de tichetele de masă, de modul de organizare și punctele de servire a meselor zilnice.

O altă atribuție a departamentului logistic este ordinea la locul de desfășurare a evenimentelor, mai exact în Grădina Copou - tot ceea ce înseamnă standuri, puncte de colectare a deșeurilor, toalete, puncte de prim-ajutor, puncte de informare, porți de acces în locul evenimentelor comune (la Turnul de parașutism). De asemenea, curățenia în Grădina Copou cade tot în sarcina departamentului logistic.

• Cu cât timp în urmă a început munca Sfinției voastre?

Munca departamentului logistic a început încă din luna februarie, mai ales ceea ce ține de partea de documentație, de parteneriatele cu Primăria Municipiului Iași, cu Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" și parteneriatul cu Clubul Aeronautic, deoarece locul evenimentelor comune este la Turnul de parașutism ce aparține Clubului Aeronautic Iași. Totodată, parteneriatul cu Institutul Teologic Romano-Catolic (ITRC) a fost stabilit cu mult timp în urmă, întrucât locul de desfășurare a evenimentelor comune se învecinează cu ITRC. Doresc să mulțumesc cu această ocazie tuturor preoților și seminariștilor care s-au implicat în pregătirea INTC și în buna desfășurare a activităților.

S-au încheiat apoi înțelegeri și contracte de sponsorizare cu mai multe firme care vor fi promovate pe durata evenimentului. De asemenea, toată documentația de permisiune a acestui eveniment a început tot în luna februarie.

Munca efectivă s-a desfășurat mai intens începând cu luna aprilie și a continuat din ce în ce mai susținut până în luna iunie, când am început să trimitem documentele de înscriere și informațiile necesare pentru participanți.

Partea cea mai solicitantă va fi în perioada de desfășurare a INTC, bine-nțeles, cu aportul voluntarilor pentru că, până la urmă, un eveniment de asemenea anvergură nu poate avea loc fără un număr consistent de voluntari.

• Care sunt primele impresii ale Sfinției voastre despre debutul INTC?

Cred că va fi o perioadă destul de încărcată. Tot ceea ce am așteptat și am pregătit, tot ceea ce am stabilit, tot ceea ce am încercat să punem pe picioare, este deja în plină desfășurare.

Impresia mea este, desigur, una destul de plăcută, pentru că voluntarii au venit cu mult entuziasm care nu a dispărut, în ciuda muncii intense care nu le lasă timp de pauze. Cu siguranță, greutatea începutului va fi înlocuită de efervescența evenimentului mai ales seara, când toți tinerii vor fi împreună, în parc.

• Cum ați descrie atmosfera de la INTC?

Este o atmosferă frumoasă, pe care o simțim cu toții în ciuda muncii susținute, și pe care suntem siguri că o vom savura pe deplin în zilele următoare. Sunt aici foarte mulți tineri care te molipsesc cu exuberanța și bucuria specifice lor, dând astfel viață temei INTC - bucuria în Domnul!

• Ce așteptări aveți de la această ediție a INTC?

Ce aștept? Da, bună întrebare! Nu știu... nu cred că m-am gândit la anumite așteptări. Uneori este mai bine să nu ai așteptări foarte mari, ca să nu ai parte de deziluzii. Întotdeauna am considerat că nu așteptările contează. Ceea ce mi-aș dori de la această întâlnire este ca toți tinerii să se simtă o familie, pentru că, în acel moment, toate diferențele, toate barierele cad, și sunt convins că atmosfera va fi una extraordinară.

Nu mă aștept ca toți tinerii care vor veni la Iași să aibă o trăire spirituală deosebită - unii vor veni pur și simplu să vadă atmosfera. Mi-aș dori ca acești tineri, privind în ochii celorlalți, să găsească o viață de credință frumoasă și să poată spune la plecare: "Am venit doar din curiozitate. Nu știam prea multe despre credință sau despre Cristos, dar mă bucur că am atâția prieteni acum, că am întâlnit oameni extraordinari și, datorită lor, m-am umplut de entuziasmul și de dorința de a-l cunoaște pe Cristos!"

• Mulțumim, părinte, pentru disponibilitatea Sfinției voastre, și vă dorim mult succes în continuare!

Ana-Maria Blaga,
Bernadeta Farțade-Gabor
și Alexandra Cojan

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat