Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Ne-adunăm cu mic cu mare la o mare sărbătoare! Sosirea tinerilor participanți

În timp ce voluntarii se pregăteau sârguincios pentru eveniment, au început să apară participanții. Primii veniți (la ora 23.00 din noapte) au fost tinerii din Constanța, care au călătorit multe ore pentru a ajunge în inima Moldovei, la această frumoasă sărbătoare. Contrar așteptărilor noastre, chiar și după atâtea ore de căldură și călătorie, tinerii au coborât din tren bucuroși că au ajuns la destinație și nerăbdători să ajungă la cazare și să simtă că începe cu adevărat această sărbătoare.

Al doilea grup la linia de sosire a fost cel al tinerilor din București, care au ajuns în număr mare în gara din Iași la prima oră a dimineții, cu bateriile încărcate și sufletele pline de bucurie. Pentru a se distinge de celelalte eparhii și dieceze, tinerii bucureșteni au primit din partea Arhiepiscopiei câte o pălărie.

Ana-Maria Sescu i-a luat la întrebări pe tineri imediat cum aceștia au ajuns la locul de cazare. Primii la apel au fost tinerii din Cluj, care au spus că au venit aici pentru a-și face noi prieteni, pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu și pentru a avea o vacanță plăcută, aici reușind să se încarce spiritual pentru întreaga vară. Clujenii au venit în număr mare, peste 150 de tineri entuziaști, însă Eparhia lor era deja prezentă la INTC prin cei 10 voluntari silitori. Maria Lăpuște din Cluj ne-a mărturisit că ar dori să plece de la INTC îmbogățită spiritual și având o relație mai bună cu Dumnezeu.

În cursul zilei au mai ajuns pe rând tineri din Lugoj, Timișoara, Cluj, Oradea , Baia Mare, Satu Mare, Iza-Vișeu, Alba, Făgăraș și Sighet. Căminele au căpătat un aer entuziast, zarva și bucuria auzindu-se chiar și din parcul complexului. În total vor fi prezenți aproximativ 1.800 de tineri participanți și voluntari la această sărbătoare. În ultima zi a întâlnirii sunt așteptați aproximativ 2.000 de tineri din toată țara la Liturghia finală.

Îi așteptăm cu nerăbdare pe toți tinerii care doresc să se bucure în Domnul.

Foto: Iustin Toma
Reporter: Ana-Maria Sescu
Redactor: Ștefania Baciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 iulie: INTC Iași: Sosirea tinerilor participanți


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat