Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși-Corni: După 10 ani de slujire preoțească

În ziua de duminică, 1 iulie 2012 a avut loc în biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși-Corni o frumoasă Liturghie de mulțumire pentru cei 10 ani de slujire în via Domnului, cu participarea a 15 preoți ai Ordinului Fraților Minori Conventuali, avându-i ca invitați pe Preasfințitul Aurel Percă, împreună cu pr. Alois Fechet, vicarul episcopal pentru viața consacrată.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul a subliniat importanța misiunii preotului în lumea de azi: departe de a fi o profesie oarecare, este o misiune specială indispensabilă vieții trăite pe acest pământ. Prin cuvintele parohului de Ars, pr. Ioan Maria Vianey, episcopul Aurel a reliefat frumusețea, dar și responsabilitatea acestei slujiri continue, fiind un alt Cristos, dar și un frate pentru fiecare credincios pe care-l conduce pe drumul mântuirii. Pe cei prezenți i-a invitat să reflecteze asupra omenirii fără preoți. În încheiere a dat citire cuvântului fericitului papă Ioan Paul al II-lea, subliniind înalta și inegalabila demnitate la care i-a chemat Cristos prin sacramentul Preoției, imprimându-le un caracter de neșters: "Tu ești preot în veac".

La final, pr. Emilian Cătălin, OFMConv., ministrul provincial, fiind coleg cu preoții sărbătoriți, a mulțumit pentru numeroasele binecuvântări cu care au fost copleșiți preoții prezenți de-a lungul celor 10 ani de apostolat, invitând pe cei prezenți să creeze acea comuniune de rugăciune pentru susținerea păstorilor în jurul episcopului diecezei care reprezintă plinătatea preoției prin excelență.

La sfârșitul celebrării, înainte de binecuvântarea tuturor preoților celebranți, poporul a intonat "La mulți ani", iar fiecare preot a primit câte un trandafir alb, simbolul purității.

"În tine, Doamne, am nădăjduit și nu voi regreta în veci..." (Te Deum)

Cipriana Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 iulie: Huși-Corni: După 10 ani de slujire preoțească


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat