Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnirea vincențiană "Diferiți, dar uniți de aceeași carismă"

În perioada 22-24 iunie 2012 a avut loc la Centrul "Xaverianum" din Iași întâlnirea membrilor Societății "Sfântul Vincențiu de Paul", pe tema "Diferiți dar uniți de aceeași carismă", la care au participat 41 de vicențieni din conferințele: Adjudeni, Bălțați, Iași "Sfântul Anton de Padova", Iași "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Onești, Roman "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Târgu Frumos și Tomești.

Fiecare zi a întâlnirii a început cu sfânta Liturghie, care a fost urmată de mai multe conferințe și ateliere de lucru.

În cadrul conferințelor, sora Magdalena, din Compania "Fiicele Carității", a vorbit despre Familia Vincențiană și Ozanam, omul credincios, ajutând participanții să aprofundeze mai bine activitatea lor. Fratele Celestin, din Congregația Misiunii (lazarist), prin conferințele "Primele conferințe de caritate" și "Ozanam în acțiune: gândurile politice și sociale", i-a ajutat să înțeleagă că trăind în credință pot ajunge fericiți. Modul de trăire a suferinței în credință a fericitului Frederic Ozanam a fost adus în discuție de părintele Fabian Doboș, paroh al comunității din Târgu Frumos, iar testamentul lui Frederic Ozanam a fost prezentat de părintele Petru Sescu, paroh la biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași. Acesta prezentare a arătat omul Frederic Ozanam, care a suferit și s-a rugat, având o viață trăită în legătură cu Dumnezeu; umilința adevărată trăită de acesta, care își recunoaște limitele și își admiră soția, ajută și credincioșii de astăzi să trăiască în umilință.

Fericitul Frederic Ozanam a fost fondatorul Conferințelor "Sfântul Vincențiu de Paul". Compania "Fiicele Carității", Congregația Misiunii și Doamnele de Caritate sunt opere întemeiate de sfântul Vincențiu de Paul.

Conferințele au fost urmate de ateliere de lucru. Munca în grupuri mai mici a dus la cunoașterea mai bine a familiei vincențiene și a activităților din fiecare conferință.

Surpriza acestei formări a fost vizita Preasfințitului Percă Aurel, care este la curent cu activitatea vincențienilor.

Întâlnirea s-a încheiat prin participarea la sfânta Liturghie la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" Iași, unde părintele Alois Bulai a prezentat și semnificația elementelor din capelă.

Mulțumim organizatorilor și gazdelor pentru atmosfera plăcută care ne-a permis să ne bucurăm de momentele din cadrul întâlnirii.

Aceste zile de formare vor ajuta participanții să slujească mai bine săracii, pentru că, slujindu-i pe aceștia, îl slujim pe Dumnezeu.

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-24 iunie: Iași: Întâlnirea vincențiană "Diferiți, dar uniți de aceeași carismă"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat