Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Grădinița "Sfânta Familie" la 10 ani de activitate

Într-o atmosferă de sărbătoare și bucurie comunitatea din Gherăești s-a adunat la 17 iunie 2012 pentru a aduce laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru cei 10 ani de activitate la Grădinița "Sfânta Familie". A fost un prilej de bucurie și sărbătoare, de recunoștință și de speranță.

La această sărbătoare ne-au onorat cu prezența: PS Petru Gherghel, episcop de Iași; pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv. - inspector școlar diecezan; pr. Isidor Mocanu; pr. Iosif Enășoae, fii satului, și alți preoți oaspeți, iar pr. Petru Tamaș a ținut omilia.

Au mai participat: conf. univ. dr. Constanța Dumitriu - Universitatea "Vasile Alecsandri" Bacău; prof. univ. dr. Gheorghe Dumitriu - Universitatea "Vasile Alecsandri" Bacău; prof. Aurelia Pițu - inspector învățământ preșcolar ISJ Bacău; prof. Maria Mătăsaru - metodist CCD "Grigore Tăbăcaru" Bacău; prof. psih. Viorica Pricopoaia - Centrul de Asistență Psihopedagogică Bacău; prof. Getta Zamfiroiu - Grădinița cu Program Normal "Florița" Bacău; prof. Cecilia Tihulcă - director al Școlii cu clasele I-VIII Gherăești și prof. Carmen Nedelcu - expert OPSPRS.

De asemenea, au mai participat: surori și frați din alte congregații; educatoare de la grădinițele diecezane; educatoare și învățătoare de la grădinițele și școlile de stat și surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

Programul zilei a început cu lucrările simpozionului, iar la ora 11.00 a avut loc sfânta Liturghie, la biserica parohială "Trupul și Sângele Domnului", urmată de programul artistic.

Mulțumim credincioșilor din Gherăești pentru încredere, susținere și într-un mod deosebit părinților copiilor care au fost înscriși sau sunt în grădinița noastră și pe această cale îi asigurăm că micile lor vlăstare vor simți grija și preocuparea noastră constantă.

Dorim ca această sărbătoare să constituie pentru noi toți o fericită mângâiere pentru că avem posibilitatea să ne implicăm în educația copiilor acestei comunități și totodată reprezintă o încurajare pentru viitor.

Mulțumim lui Dumnezeu, căruia sperăm că-i împlinim voința și totodată îi cerem în continuare binecuvântarea sa.

Sr. Regina Horvat,
director Grădinița "Sfânta Familie" Gherăești

* * *

Impresii ale participanților la Simpozionul Național "Modalități de dezvoltare socio-emoțională la vârsta preșcolară", organizat de Grădinița "Sfânta Familie" Gherăești, Neamț:

  • "Fie ca în viață să cunoașteți, înțelegeți și practicați ceea ce oamenii de știință numesc «Legea rezonanței universale» care acționează spiritual între oameni indiferent de distanța fizică dintre ei, datorită energiei nevăzute din gând, credință, energie, convingere-ca roade ale trainicei lumini ale spiritului (conștient de sine și de lume) care transformă materia". (Prof. univ. dr. Gheorghe Dumitriu - Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău)

  • "Particip azi cu sinceră emoție la Simpozionul Național «Modalități de dezvoltare socio-emoțională la vârsta preșcolară», organizat de Grădinița «Sfânta Familie» Gherăești. Alese și sincere felicitări organizatorilor și tuturor celor care se implică, cu «gândul și fapta», în modelarea personalității copiilor pe coordonatele valorilor socio-morale: credința, adevărul, frumosul, dreptatea. Fie ca bunul Dumnezeu să vă călăuzească mintea și inima pentru noi realizări în domeniul profesional, social și pregătirea complexă a copiilor pentru viață". (Conf. univ. dr. Constanța Dumitriu - Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău)

  • "Divinitatea ne aduce alături de ceea ce, pentru noi, reprezintă esența vieții: credința. Simpozionul de astăzi, planificat la ceas aniversar, a dovedit încă odată că morala creștină, familia și comunitatea pot înfăptui minuni. Felicitări sincere organizatorilor și fie ca viața să ne aducă mereu în mijlocul unor astfel de manifestări". (Prof. Aurelia Pițu - inspector învățământ preșcolar ISJ Bacău)

  • "Atmosfera sărbătorii aniversarii celor zece ani de grădiniță ne-a învăluit cu emoții și sentimente puternice care vor persista și ne vor ajuta tot mai mult în activitatea ulterioară. Bucuria, gingășia și dragostea copiilor pentru tradiția populară au umplut inimile întregii comunități. Prezenta bunului Dumnezeu, vizibilă în orice moment al zilei, a revărsat binecuvântarea și iubirea sa asupra tuturor celor prezenți". (Angelica Mînicuță și Ermina Lucaci - Grădinița "Sfântul Paul" Onești)

  • "Ce duminică frumoasă! Ce oameni deosebiți, câtă trăire, câtă rezonanță, câtă sensibilitate, cât respect, câtă smerenie și mai presus de toate câtă dăruire! Mulțumesc celor care au făcut ca toate cele enumerate să fie posibile, mulțumesc celor care s-au gândit că aș putea fi părtașă la o astfel de sărbătoare și m-au invitat, dar mai presus de toate mulțumesc lui Dumnezeu pentru modul în care m-a ajutat să înțeleg și să pătrund însemnătatea evenimentului la care am participat și să apreciez efortul celor ce au trudit pentru ca totul să fie fără cusur, pentru ca totul să fie mai mult decât o normalitate, să fie un firesc fără de care comunitatea pe care am văzut-o în aceasta duminică n-ar putea exista. Cu respect și alese mulțumiri!" (Prof. Getta Zamfiroiu - Grădinița cu Program Normal "Florița" Bacău)

  • "A fost o sărbătoare a bucuriei și o demonstrație clară a cooperării și comuniunii unui sat întreg care participa la sărbătoarea de 10 de la «nașterea» Grădiniței «Sfânta Familie». Apreciez munca de organizare a simpozionului și în mod deosebit îmbinarea armonioasă a elementelor constitutive ale actului educativ: grădinița, familia și Biserica! Felicitări!" (Sr. Vivianne Radu - Grădinița cu Program Prelungit "Surorile Providenței" Iași)

  • "Profesionalism, calitate, seriozitate, perseverență! Grădinița «Sfânta Familie» = cadre didactice foarte bine pregătite profesional, copii foarte bine pregătiți pentru viață și ancorați în viața comunității. Felicitări!" (Prof. Mioara Chiriloaie - Grădinița Școlii cu Clasele I-VIII "Alecu Russo" Bacău)

  • "E dimineață! Ca de multe alte ori călătoresc printre dealurile și câmpiile Moldovei la ceasul când soarele începe să-și ridice măreața sa cunună, semn că zilnica sa călătorie va ajuta cireșele să se coacă și florile teiului să răspândească gingașul lor parfum. Drumul de astăzi este spre tărâmul de basm al copilăriei mele, spre poveștile în care Maica Domnului ajuta copii necăjiți și unde oamenii se întâlneau cu sfântul Petru, spre o comunitate căreia i se întorc acasă fiii și fiicele ca să-și sărbătorească copii și grădinița. O grădiniță primită în dar de la Excelența Sa Petru Gherghel - episcop de Iași, o grădiniță în care să dăruiești copiilor viitorul și comunității speranța. Cunosc bine oamenii, educatoarele, învățătorii și profesorii acestor locuri, știu că ei au făcut alegerea unei vocații și a unei profesii în care au pus pasiune, speranță și o mare parte din viața lor și am certitudinea că oricât de greu va fi ei vor merge mai departe. Astăzi am văzut că reforma educației se poate face în liniște și pace, am simțit dincolo de cuvinte emoția firească a unei activități de mare ținută pedagogică și am constatat că există cadre didactice capabile să înțeleagă și să aplice creator tot ceea ce este mai nou în cercetarea psihopedagogică. Dincolo de toate această comunitate și-a păstrat valorile, a știut să le transmită din generație în generație și alege să își educe copii insuflându-le respectul, credința și iubirea cu speranța că într-o zi vor deveni oameni adevărați. Copii râd... grădinița râde și ea, ce minunată împletire de ochi sclipitori, liniște și încredere. În această zi am simțit cum peste sufletul meu a plouat cu flori de tei și ....cu Dumnezeu". (Carmen Nedelcu - Grădinița cu Program Prelungit nr. 28, Bacău, expert OPSPRS).

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 iunie: Gherăești: Grădinița "Sfânta Familie" la 10 ani de activitate


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat