Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Teatru religios la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia"

"Ieremia - Povestea unui sfânt" a fost titlul piesei de teatru religios realizată împreună cu elevii de la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești, la 21 iunie 2012.

Asociația Kolping Moldova a realizat joi, 21 iunie 2012, împreună cu acești tineri un moment artistic prin care se arată dramatizat o variantă a plecării lui Ieremia din casa și regiunea Valahiei spre Italia unde avea să își desăvârșească opera apostolică în slujba Bisericii și a slujirii aproapelui. Despărțirea de familie, căutările înaintea deciziei de a pleca, drumul până în Italia, mediul destul de ostil și diferit unde valahul Ion trebuia să se adapteze. Momente umane emoționate dublate cu simboluri spirituale, au făcut ca spectatorii participanți să empatizeze cu personajul Ion care a urmat chemarea lui Dumnezeu.

Chiar dacă timpul foarte limitat, efortul depus pentru orele de curs a fost considerabil, acești tineri frumoși au dorit să realizeze piesa de teatru, ceea ce este lăudabil.

Mulțumim domnului director Ioan Paliștan, consilierului educativ, profesor Monica Grosu, precum și călugărilor din comunitatea Fraților Capucini pentru inițiativă și încredere.

Ieremia a fost unul dintre noi: român, provenit dintr-o familie săracă, dar plină de speranță, sacrificiu și credință în planul lui Dumnezeu atât cât poate o situație și o condiție săracă să o poată înțelege.

Frate Ieremia, ce a fost în inima ta atunci când a trebuit să părăsești casa, familia și tot ce ai lăsat în urma ta pentru a căuta și descoperi planul lui Dumnezeu cu tine?

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 iunie: Onești: Teatru religios la Liceul teologic romano-catolic


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat