Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja: Întâlnirea preoților din promoția 1986

A fost o zi de mare sărbătoare în Parohia "Sfântul Francisc de Assisi din Cleja", când sfânta Fecioară Maria, mama preoților și ajutorul creștinilor, a chemat preoții promoției 1986 și pe toți credincioșii din parohie în jurul altarului, la 20 iunie 2012, alături de inima preasfântă a lui Isus cu scopul de a-i mulțumi Domnului pentru acești 26 de ani de preoție. Această zi ne îndeamnă pe toți ca să fim una, uniți, preoți și credincioși în jurul lui Cristos care ne-a chemat la o misiune sfântă.

Suntem aici să ne rugăm împreună în această lună dedicată Preasfintei Inimi a lui Isus pentru preoți, pentru familii sfinte, pentru chemări la sfânta preoție și la viața consacrată, ca mulțumire pentru încheierea anului școlar, dar și pentru a răspândi în jurul nostru bucurie și încredere. Suntem invitați cu toții pentru a forma o familie sfântă între preoți și credincioși, o familie de credință în jurul Euharistiei și a inimii preasfinte a lui Isus.

La sfânta Liturghie, prezidată de Preasfințitul Cornel Damian, episcopul auxiliar de București, s-au alăturat părintelui Iosif Demeterc, paroh al comunității "Sf. Francisc" din Cleja, și încă alți 15 preoți din promoția 1986, din toți cei 29 rămași în viață ai acestei promoții, patru preoți colegi fiind deja chemați la Domnul.

În cuvântul de zidire spirituală, Preasfințitul Cornel a amintit de importanța slujirii în viața preotului, după exemplul lui Cristos, despre rugăciunea care îi dă preotului o sensibilitate particulară pentru alții, de faptul că esența preoției constă în prietenia sinceră cu Isus. A fi prieten al lui Cristos înseamnă a fi om al rugăciunii, căci "astfel învățăm să trăim, să suferim și să acționăm cu el și pentru el". Trebuie să fim sfinți după cum ne cere Isus. Nu putem să ne sfințim fără a lucra pentru sfințirea fraților noștri, și nu putem lucra pentru sfințirea fraților noștri fără a lucra mai întâi, repede, la sfințirea noastră.

Rămâi cu noi, Doamne, căci se face seară și avem nevoie de iubirea ta, care să împartă darurile răbdării, bunătății, umilinței, iubirii, blândeții și al sfințeniei, atât de necesare, iar în timpul furtunii să nu ne micșoreze zelul apostolic pentru ca să fim la înălțimea chemării noastre, pe care tu, Doamne, ne-ai dăruit-o, încă din sânul mamelor noastre!

Pr. Iosif Demeterc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 iunie: Cleja: Întâlnirea preoților din promoția 1986


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat