Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Frumoasa: Prezentare de carte - Pentateuhul și Cărțile Istorice. Volumul I

Duminică, 17 iunie 2012, în comunitatea din Frumoasa a avut loc prezentarea primelor două volume din Vechiul Testament: Pentateuhul și Cărțile Istorice. I, de către pr. Ștefan Lupu, director al Editurii "Sapientia".

La invitația părintelui paroh Bernadin Farțade, cât și din dorința de a răspândi cuvântul evangheliei, pr. Ștefan Lupu ne-a prezentat, pe lângă cele două volume biblice, și multe alte titluri, îndemnându-ne să poposim în lumea dătătoare de lumină a cărților pentru a ne îmbogăți mintea și sufletele.

Pr. Ștefan Lupu a început prezentarea cu Pentateuhul care cuprinde primele cinci cărți din Vechiul Testament, având pe margini citate, pentru înțelegerea mai profundă a textului, iar la final, repere cronologice, pentru cunoașterea legăturilor istorice, precum și imagini, hărți pentru orientarea în spațiul geografic și descoperirea istoriei poporului ales. De asemenea, subsolul conține trimiteri și lămuriri ale cuvintelor. Aceste prime cinci cărți sunt: Geneza, Exodul, Leviticul, Numerii, Deuteronomul. Aceasta este prima traducere romano-catolică a Pentateuhului în limba română, realizată de către pr. Alois Bulai și pr. Eduard Pătrașcu.

Părintele ne-a prezentat și al doilea volum din Vechiul Testament: Cărțile istorice. I, apărut tot la "Editura Sapientia", care cuprinde prima parte a cărților istorice: Cartea lui Iosue, Cartea Judecătorilor, Cartea lui Rut, Cărțile 1 și 2 ale lui Samuel, Cărțile 1 și 2 ale Regilor, Cărțile 1 și 2 ale Cronicilor, urmând ca în volumul al treilea să fie inclusă a doua parte a cărților istorice.

Oferta de carte i-a cucerit pe frumușeni, acest lucru reflectându-se în numărul de volume vândute, semn că lumea de astăzi este interesată să înțeleagă și să întipărească în inimă cuvântul, pentru ca apoi roadele lui să se observe în viața de zi cu zi.

Sperăm ca aceste cărți să hrănească tot mai multe suflete și să constituie repere pe drumul bun ce duce la mântuire.

Emilia Baciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 iunie: Frumoasa: Prezentare de carte - Pentateuhul și Cărțile Istorice. Volumul I


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat