Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Focșani: Vizita Icoanei Maicii Domnului de la Cacica

În perioada 10-13 iunie 2012, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a poposit din nou pe meleaguri vrâncene, mai precis în Parohia Focșani.

La început mai timid, dar, încetul cu încetul, mii de credincioși au trecut fața icoanei și s-au rugat sfintei Fecioare încredințând grijii ei de mamă toate problemele, necazurile, precum și bucuriile lor.

Un factor important al acestui număr impresionant l-a constituit mediatizarea locală, în ziarul local și pe internet. Mult mai multe roade a adus apostolatul credincioșilor noștri care au anunțat rudele, prietenii, vecinii și astfel foarte mulți au trecut pentru prima oară pragul bisericii catolice din Focșani.

Dintre impresiile culese întâmplător, mulți au apreciat arhitectura deosebită a bisericii, ordinea și disciplina celebrărilor, organizarea care a facilitat accesul la icoană. Pe lângă aceste aspecte practice multe persoane au intrat din nou în casa Domnului cu spirit de rugăciune, ceea ce ne face pe noi, preoții, să afirmăm cu convingere că Maica Domnului a strâns mulți fii la sânul ei și i-a călăuzit spre Dumnezeu.

Aceeași atmosferă a existat și în mica biserică din Garoafa care a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii care au venit să se roage Maicii Domnului chiar și pe tot parcursul nopții.

Ultima zi a pelerinajului a fost un adevărat apogeu, mai ales la sfânta Liturghie de seară, prezidată de PS Aurel Percă, episcopul auxiliar de Iași,. Excelența sa, în predica rostită cu această ocazie, a subliniat importanța și rolul mamei în viața fiecăruia și, prin comparație, rolul deosebit pe care îl are Sfânta Fecioară pentru orice creștin.

Celebrarea a cuprins și o frumoasă procesiune prin care am adus cinste Sfintei Fecioare Maria și, în același timp, am cerut ajutorul și ocrotirea ei de mamă pentru tot orașul.

Cu părere de rău, seara târziu, ne-am despărțit de icoană. Impresia a fost atât de puternică încât mulți au întrebat unde este Cacica și au promis că vor merge să o revadă.

Pr. Mihai Budău, paroh și decan,
și pr. Paul Agu, vicar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-13 iunie: Focșani: Vizita Icoanei Maicii Domnului de la Cacica


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat