Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bensberg (Germania): Kolping International - Consiliul general și adunarea generală

În perioada 4-9 iunie 2012, în localitatea Bensberg lângă Koln, a avut loc cea de-a 32 întâlnire Kolping la nivel internațional.

Au fost prezenți reprezentanți din toate continentele unde există organizații Kolping, 200 de delegați din 51 de țări. S-au discutat și proiectat acțiunile și perspectivele pentru următorii cinci ani.

Cinci principii au fost accentuate:

  • persoana

  • solidaritatea

  • subsidiaritatea

  • interesul public

  • durabilitatea

Consiliul General Kolping a efectuat alegerile pentru cele mai importante funcții de gestiune ale Asociației. Markus Demele (33 ani) din Frankfurt este noul secretar general al societății Kolping și succesorul lui Hubert Tintelott (64 ani), care a ocupat această funcție timp de 39 de ani până în toamna acestui an. Au fost confirmați în pozițiile lor de membri în biroul general: Agustín Aishemberg din Uruguay, Barbara Breher din Germania, Otto von Dellemann din Sud Tyrol și pr. Peter Isingoma din Uganda, Managing Director al International Society Kolping, Bernhard Burger din Elveția.

"Scopul nostru este atât pe plan internațional cât și local ca să păstrăm și să responsabilizăm toate asociațiile naționale și structurale pentru a dezvolta societatea Kolping", a spus Mons. Ottmar Dillenburg, general praeses.

http://www.kolping.net/international/pressemeldungen/details.html?nd_ref=3259

Au avut loc conferințe, ateliere de lucru în echipe, participări la sfinte Liturghii în capela Academiei "Thomas Morus" din Bensberg, dar și în Domul din Koln. S-au prezentat rapoartele de activități și cel financiar la nivel internațional, dar și un raport al praesesului general.

Momentul emoționant a fost când toate delegațiile au mulțumit lui Hubert Tintelot pentru întreaga sa activitate în funcția pe care a slujito atâția ani.

În sărbătoarea Trupului și Sângele lui Cristos am participat la o procesiune înălțătoare pe străzile din Koln.

http://www.domradio.de/video/8531.html

Din parte Kolping România a participat o delegație formată din: pr. Tibor Merlas, preses național, pr. Bogdan Catană, vicepreses național, Corneliu Bulai, președinte Kolping Moldova și referent Kolping România.

În ziua de sâmbătă, episcopul dr. Dominik Schwaderlapp împreună cu preoții și întreaga delegație au celebrat o Liturghie solemnă în Biserica Minoriților din Koln. "Doresc mai presus de toate o profundă și interioară bucurie împreună cu tine", a spus el în predica sa. Credința în Dumnezeu și încrederea în oameni au fost principalele surse de bucurie pentru Adolph Kolping, membrii ar trebui să îl ia ca un exemplu.

Următoarea întâlnire la acest nivel va fi peste 5 ani în localitatea Kampala din Uganda.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-9 iunie: Bensberg (Germania): Kolping International - Consiliul general și adunarea generală


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat