Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Sărbătoarea Copiilor

Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din Barați a fost sâmbătă, 9 iunie 2012, îmbrăcată în straie de sărbătoare. Ea a fost gazda "Sărbătorii Copiilor", o activitate diecezană, organizată de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor, în strânsă colaborare cu parohia gazdă. Tema întâlnirii a fost "Isus e bucuria mea!". Peste 3.500 de copii împreună cu aproximativ 500 de animatori și 90 de preoți din întreaga dieceză s-au adunat în jurul PS. Petru Gherghel, răspunzând la invitația de a-l mărturisi pe Isus ca bucurie a vieții noastre.

Deși pregătirile pentru ca acest eveniment să se desfășoare cu succes au început cu mult timp în urmă, ele au fost mai vizibile de vineri, când au ajuns și voluntarii din Scout și Acțiunea Catolică care au oferit din timpul lor pentru a ajuta organizatorii.

Ziua de sâmbătă a început foarte devreme pentru cei de la Barați. Grupurile agitate și gălăgioase au umplut locul de entuziasm. Ele au trecut mai întâi pe la centrul de primire unde au primit eșarfe colorate, apă și câte un pachețel de mâncare pentru fiecare copil.

La ora 9:30 un grup de tineri din grupul Salezienilor lui Don Bosco din Bacău au spart gheața cu un frumos moment de animare prin cântece și bansuri. Ziua a fost deschisă oficial de pr. Felix Roca, reprezentat al Oficiului de Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor. Programul nu a continuat fără o scurtă rugăciune către Isus, bucuria noastră. Apoi a urmat salutul din partea pr. Ferenț Tancău, paroh în parohia gazdă. Un moment mult așteptat a fost intonarea noului imn al acestei frumoase sărbători.

În ciuda temperaturii ridicate de afară și a numărului mare de participanți, sfânta Liturghie, celebrată de păstorul sufletesc al diecezei, PS Petru Gherghel, a fost pentru toți un moment plin de entuziasm și bucurie. În cadrul acestei Liturghiei a fost sfințită noua icoană ce îl reprezintă pe Isus cu copiii, simbol al Sărbătorii Copiilor. În cuvântul său de învățătură Preasfințitul a insistat pe faptul că bucuria noastră e un dar de sus și că fiecare creștin are misiunea de a fi purtător al acestei bucurii în familie. La sfârșitul Liturghiei doi reprezentanți ai parohiei gazdă au înmânat, în ropote de aplauze, noua icoană următoarei gazde: Parohia "Coborârea Duhului Sfânt", Adjudeni.

După acest moment a urmat o delicioasă pauză în care participanții au putut servi sărmăluțe din partea comunității.

A urmat apoi Festivalul Copiilor, ocazie pentru micile talente ale diecezei să își facă cunoscut darul de a cânta, a dansa sau a recita în fața a mii de spectatori. Un moment inedit ne-au oferit invitații din Maramureș care ne-au amintit ce înseamnă un adevărat dans tradițional. Un alt moment așteptat de toți copiii a fost prezența lui Narcis Ianău pe scenă, care a interpretat patru piese ce au ridicat mâinile tuturor copiilor în aer.

Ziua s-a încheiat cu mulțumirile aduse Domnului, parohiei gazdă și tuturor celor ce și-au adus contribuția pentru ca această zi să fie una într-adevăr deosebită.

"A fost o zi plină de bucurie, zi în care, de la mic la mare, am retrăit prezența lui Isus Cristos. Am rămas impresionată de numărul mare de copii prezenți la această sărbătoare și de implicarea lor la Sf. Liturghie și la momentele artistice. Am avut fericirea de a constata că Isus poate fi bucuria copiilor și astăzi" (Cristina, Bacău).

"Mi-au plăcut numerele prezentate la festival, că au fost foarte mulți copii, că ne-am putut împrieteni cu alți copii din diferite alte locuri ale țării..." (Teo, Huși).

Oana Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 iunie: Barați: Sărbătoarea Copiilor


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat